203 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemboterchilipepercitroeneieidooiergemalen komijnkikkererwtenknoflookkorianderolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipepersjalottomaatuivruchtensapwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Vismousse

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gerookte forel, gerookte heilbot, gerookte makreel, mon chou, peterselie, sla, slagroom, witte peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus met kruidengehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, diepvrieserwten, dille, edamamebonen, gehaktballen, hummus, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, maïzena, olijfolie, tuinboon en vlees

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Hummus - kikkererwtenpuree

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, sesamzaad, tahin, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met tomaat en paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, gele paprika, komkommer, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, tomaten, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Beurre café de Paris

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, cayennepeper, citroensap, cognac, gedroogde provencaalse kruiden, kappertjes, kerriepoeder, mild paprikapoeder, mosterd, peterselie, sjalot, tomatenpuree en worcestershiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / samengestelde boter
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Recept couscous met pittige kip vleugels

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, couscous, gedroogde tijm, wortel, groene pepers, honing, ketchup, boter, mais, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie, verse koriander, water, zaden en zout

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gegrilde pittige kippetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, kip, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Hollandaise

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, droge witte wijn, eidooier, laurier, peterselie, sjalot, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Garnalen met mierikswortel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, garnalen, mierikswortel, peterselie, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Kaasballetjes

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cayennepeper, cheddar, citroensap, geitenkaas, peterselie, roomkaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Recept couscous met pittige kip vleugels

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, couscous, gedroogde tijm, wortel, groene pepers, honing, ketchup, kipvleugels, boter, lente-ui, mais, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie, verse koriander, water, zaden en zout

Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Marokkaanse gehaktballetjes

Ingrediënten:
koriander, cayennepeper, citroensap, eieren, kurkuma, lamsgehakt, olijfolie, bladpeterselie, ras el hanout, suiker, knoflook, tomatenblokjes, uien en zout

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Crab Louis - Krab Louis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilisaus, citroensap, ei, krab, mayonaise, peterselie, sla, slagroom, ui en zwarte olijven

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Veldsalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, olie, paprikapoeder, peterselie, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Kruidenkazen

Ingrediënten:
bieslook, brandnetel, cayennepeper, citroensap, harissa, jalapeñopeper, karnemelk, korianderzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, provençaalse kruiden, tijm, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cayennepeper, citroensap, ei, gerookte schelvis, nootmuskaat, room, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip gevuld met rijst en chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, kip, langkorrelrijst, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Octopussalade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurierblad, octopus, olijfolie, bladpeterselie, rode chilipeper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...