460 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroenraspcitroensapeieidooiergedroogde gistinstantgistkaneelknoflookkristalsuikermelkolieolijfoliepatentbloempoedersuikersesamzaadtarwebloemwitte suikerzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bagels

Ingrediënten:
droge gist, ei, eiwit, patentbloem, plantaardige olie, suiker, water en zout

Keuken:
Pools / Duits / Amerikaans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Lavaş

Ingrediënten:
droge gist, bloem, kristalsuiker, water, olijfolie en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Krentenbollen

Ingrediënten:
droge gist, krenten, melkpoeder, roomboter, suiker, tarwebloem, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / basisrecept uit Hoe te eten:

Basis recept voor witbrood

Ingrediënten:
gist, harde tarwebloem, suiker, vet, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Zeeuwse bolussen

Ingrediënten:
witte basterdsuiker, bloem, citroenzest, gist, kaneelsuiker, boter en water

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse au sucre

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, water, olijfolie, slagroom en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koch!:

Krakelingen met zeezout

Ingrediënten:
bloem, grof zeezout, lauwwarm water, natriumbicarbonaat, suiker en gist

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Wit brood

Ingrediënten:
droge gist, roomboter, suiker, tarwebloem, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Limburgse kersenvlaai

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, droge gist, kersen uit blik, maïzena, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Vlierbloesembubbels

Ingrediënten:
bitter, bloemen, ciderazijn, citroenen, citroensap, fluitenkruid, gist, suiker, suikerwater, vlierbloesem, water en witte suiker

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Honingbier

Ingrediënten:
beslag, bier, honing, gist, graan, honing, mout, suiker, witte suiker en water

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Grapefruitwijn

Ingrediënten:
bitter, gist, grapefruits, water, suiker, water en wijn

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Roggebrood

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, honing, karwijzaad, plantaardige olie, roggemeel, suiker, water, witbier en zeezout

Keuken:
Noord-west-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen,variant

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, fenegriekzaad, gemalen venkelzaad, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Haal meer recepten op...