hoofdgerecht
Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.
Zoek naar hoofdgerecht in uw eigen kookboeken
De lekkerste hoofdgerecht recepten
- Ingrediënten:
- arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte / techniek
- Ingrediënten:
- basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pizza / techniek
- Ingrediënten:
- citroenen, citroensap, knoflook, kruidenolie, tijm, zeebaars en zeezout
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappel, aardpeer, harde geitenkaas, kastanje, pastinaak, rookworst, schorseneer, ui en witlof
- Soort:
- stamppot
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, kalfsfarce, noedeldeeg, ui en vleesfond
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- kalfsvlees / pasta/noodles
- Ingrediënten:
- droge vermout, rieslingsaus, room, slagroom, snoekfilet, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- asperge, makreel, tagliatelle, winterpostelein en zuring
- Soort:
- pasta/noodles / vis
- Ingrediënten:
- garnituur voor gegrilde kip, olijfolie, peper en rozemarijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- barbecue/grill / gevogelte
- Ingrediënten:
- basilicum, blanke bouillon, boter, kipfilet, peper, yoghurt en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, citroensap, dragon, eekhoorntjesbrood, heilbotmoten, kervel, olijfolie, paneermeel, peterselie, tarbotmoten en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappel, bleekselderij, dille, lente ui, mayonaise, pekelvlees, rode appel, sjalot, yoghurt en zure augurken
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, citroensap, olijfolie, rode zeebrasem, ui, witte wijn en zout
- Keuken:
- Spaans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
- Ingrediënten:
- aubergine, bloem, droge witte wijn, kip, olijfolie, peper, plantaardige olie, tomaat, ui, zout, zuurkoolspek en zwarte olijf
- Keuken:
- Mediterraans / Frans / Provençaals
- Soort:
- stoofgerecht / gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, chilipoeder, kaneel, knoflooksaus, lamsgehakt, peterselie, ui en zwarte peper
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- amandelen, azijn, ei, eidooier, kaneel, knoflook, komijn, korianderzaad, lavendel, olie, peper, rundvlees, saffraan, schapenvlees en zout
- Keuken:
- Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- boter, cremato balsamico, ei, gemalen kruidnagel, half om gehakt, halfvolle melk, knoflook, koolraap, kruimige aardappelen, milde olijfolie, paneermeel, rucola, sjalotten en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- varkensvlees / rundvlees / groente
- Ingrediënten:
- knoflook, korianderpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, peper, runderlappen, sjalot, tomaat, water, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- rundvlees / azijn
- Ingrediënten:
- citroen, dorade, eiwit en sel gris de guérande
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, hazelnoten, honing, kalfslever, mosterd, peper, pistachenoten, sinaasappelsap, sjalot, zout en zure kappertjes
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- kalfsvlees / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- abrikoos, citroensap, knoflook, lamsbout, olijfolie en tijm
- Ingrediënten:
- gezouten boter, citroen, hollandaisesaus, olijfolie, peterselie, provençaalse kruiden en tarbot
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, champignons, double cream, hollandaisesaus, stokvis en truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, cognac, foie gras, houtsnip, mosterd, vet spek, witbrood en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- basilicum, dipsaus voor lam in sla, gedroogde shii-takes, groene chilipeper, hoisinsaus, lamsfilet, lente-ui, munt, peper, plantaardige olie, slabladeren, sojasaus en taugé
- Keuken:
- Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
- Soort:
- lamsvlees
- Ingrediënten:
- bruine suiker, gekookte krab, rijst, gember, hete chilipoeder, knoflook, komkommer, kroepoek, plantaardige olie, rode wijnazijn, tomatenketchup, visbouillon en zout
- Keuken:
- Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
- Soort:
- schaal- en schelpdieren