hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cocido

Ingrediënten:
bloedworst, chorizo, hamschijf, kikkererwten, kip, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, nieuwe aardappelen, ontbijtspek, paprika, prei, runderborststuk, rundermergpijpjes, ui, varkenspoot, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

ropa vieja

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, gaar vlees, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gemalen zwarte peper, kikkererwten, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaten uit blik, ui, verse munt, vleesbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sardina - Vissalade met mango

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, groene chilipeper, groene mango, kabeljauwfilet, lente-ui, peper, schelvisfilet en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Hazenboutjes met saus van milde mosterd en waterkers

Ingrediënten:
bieslook, boter, hazenbouten, kleinwild, magere room, milde mosterd, sjalot, slagroom, waterkers, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Matelote d'anguilles a la Charentaise - Matelote van paling op de wijze van de Charente

Ingrediënten:
blanke fond, boerenham, champignons, paling, rode wijn en uitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Daube Saintongeaise - Runderstoof uit Saintonge

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cognac, kalfspoot, olie, peper, rode wijn, runderbloemstuk, rundernek, runderschouder, sinaasappelzest, sjalot, spek, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / hoofdgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
ei, gehakt, komkommer, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte zoute of ingelegde tong

Ingrediënten:
knoflook, laurier, ossentong, peperkorrels, ui en wortel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / orgaanvlees / conserven
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Pintade Marinee Grillee - Gegrilde gemarineerde parelhoen

Ingrediënten:
citroensap, groene peper, grof zout, knoflook, olie en parelhoen

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Zeewolf met gestoomde makreel, courgette, tijm en zwarte peper

Ingrediënten:
bloem, boter, courgette, makreel, olie, room, tijm, zeewolf, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Kabeljauwwangen met zuurkool

Ingrediënten:
bloem, bot, kabeljauwwangen, peper, rode port, witte wijn, zout en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Suddergeit

Ingrediënten:
basilicum, bliktomaten, geitenbout, geitenschouder, knoflook, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, prei, rode wijn, tijm, ui, vlees en winterwortel

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Kalfstong met waterkerssaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, kalfstong, knoflook, laurierblad, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, ui, waterkers, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Kalfsmedaillon met Kernhem en groene kool

Ingrediënten:
boter, groene kool, kalfsmedaillon, kernhem, maïsolie, peper, ui, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Graskalf met rozemarijn en tomaat

Ingrediënten:
aardappel, demi creme fraiche, ei, kalfskotelet, maïsolie, rozemarijn, tabasco en vleestomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / rundvlees / aardappelgerecht
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Italiaans gestoofd lamsvlees met bietenloof en soffritto

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bietenloof, knoflook, lamsschouder, ontbijtspek, rode chilipeper, rode wijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, versgemalen zwarte peper, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
tajine / lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met artisjokken en doperwten

Ingrediënten:
artisjok, boerenkip, doperwten, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kippenbouillon, olijfolie, rode ui, saffraanpoeder, verse munt, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Grilled Grouper with Beet and Bulgur Salad - Gegrilde tandbaars met biet en bulgursalade

Ingrediënten:
biet en bulgursalade, extra vergine olijfolie, tandbaarsfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cochifrito

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Petits gris en matelote - Stoofpotje van petit-gris slakken

Ingrediënten:
beurre manié, boerenham, bouquet garni, chocolade, knoflook, munt, petit gris slakken en rode wijn

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit delicious. magazine - 2016-12

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2016-12:

Rosbief met shiitakes en aspergetips

Ingrediënten:
asperge, rosbief en shiitakes

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Prune Tzimmes met wortel - Tzimmes met prumedanten met wortel

Ingrediënten:
all spice, kaneel, kippenvet, nieuwe aardappel, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte zoute of ingelegde tong uit de Elzas

Ingrediënten:
knoflook, laurier, ossentong, paddenstoelen, peperkorrels, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / orgaanvlees / conserven
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Ragout van zeeduivel, aardappelen en ansjovis

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, boter, citroensap, peper, slagroom, ui, witte wijn en zeeduivelfilet

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vis