hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Lijster met jeneverbessen

Ingrediënten:
jeneverbessen, kippenlever, knoflook, laurier, lijster, olijfolie, peper, rode wijn, toscaans brood en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Lasagnette met rode bonen

Ingrediënten:
gedroogde rozemarijn, knoflook, lasagnette, margarine, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, rode bonen uit blik, rode spaanse peper, salie, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tagliatellesoufflé

Ingrediënten:
bloem, ei, margarine, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, tagliatelle en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / soufflé / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Stoofschotel van everzwijn

Ingrediënten:
bleekselderij, everzwijn, groentebouillon, jeneverbes, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, polenta, rode wijn, rundergehakt, tomaat en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde zeebaars - bar farci

Ingrediënten:
champignon, crème fraîche, droge witte wijn, gezouten boter, oud brood, peper, pollak, sjalot, slagroom, spinazie, zeebaars, zeebrasem, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tagliatelletaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bloemkool, droge witte wijn, oude kaas, gezeefde tomaten, hüttenkäse, margarine, oude hollandse kaas, peper, peterselie, tagliatelle, tartaar, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Scholfilet op een bedje van groenten

Ingrediënten:
bak en braad, haricots verts, jonge preitjes, krielaardappeltjes, olijfolie, peper, scholfilet, tomaat, zeekraal en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kentucky maaltijdsoep - burgoo

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cayennepeper, kalfsborst, kalfsbotten, kalfsschenkel, lamsborst, laurierblad, limabonen, maïskorrels, okra, paprika, rode paprika, rode peper, runderbotten, runderschenkel, soepkip, tabasco, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel, worcestersaus en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau sauce tomate - Kalfskoteletten met tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm, tomatensaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagioni in salmi - Gestoofde fazant

Ingrediënten:
bleekselderij, fazant, kippenlever, laurier, olijfolie, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta met gekaramelliseerde uien

Ingrediënten:
capellini, fettuccine, linguine, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spaghetti, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Stufato di coda di bue (gestoofde ossestaart)

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenzest, droge witte wijn, groentebouillon, kaneel, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, peper, peterseliestelen, rozemarijn, salieblaadjes, sinaasappelzest, tijm, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al kippenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, eekhoorntjesbrood, eend, extra vierge-olijfolie, jeneverbes, kaaskorst van parmezaanse kaas, kalkoen, kippenbouillon, kippenbout, laurierblad, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, rozemarijn, runderbouillon, tagliatelle, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cozze Sangre Rojo (mosselen Sangre Rojo)

Ingrediënten:
chilipepertje, droge witte wijn, brood, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, peterselie, tomatenpulp en verse tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Diner / hoofdgerecht uit The naked chef:

Gekookte ham met erwtenpuree

Ingrediënten:
bleekselderij, erwtenpuree, ham, kruidnagel, laurier, prei, ui en wortel

Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Stracotto - Runderstoof

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, pancetta, prosciutto, rode wijn, runderbovenbil, runderstaartstuk, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees / bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Arrosto di agnello - Geroosterd lamsvlees

Ingrediënten:
gerookte doorregen bacon, grof zout, knoflook, lamsbout, olijfolie, pancetta, rozemarijn, wijnazijn en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk met kruidenboter

Ingrediënten:
biefstuk, boter, droge witte wijn, fond, knoflookboter, kruidenboter, mosterdboter, niervet, olie, peper, peterselieboter, rode wijn, runderbouillon, sjalottenboter, slakkenboter, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in curry

Ingrediënten:
gember, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, medium hete currypasta, slagroom, tomatenblokjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in ei-citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, dille, ei-citroensaus, langkorrelrijst, mager lamsgehakt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zuppa di pesce (vissoep)

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, vis, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, polpo di pomodoro, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Roerbakbroccoli met gegrilde biefstuk van de haas

Ingrediënten:
aardappel, bak en braad, broccoli, champignon, knoflook, olijfolie, rode paprika, tournedos en ui

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Catalaans vispannetje - Suquet de peix

Ingrediënten:
gemalen amandelen, goudbrasem, inktvis, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, saffraandraadjes, ui, verse peterselie, vleestomaat, witte wijn, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Cantabrisch eenpansgerecht - cocido montanés

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, gedroogde witte bonen, knoflook, kool, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, rookspek, spaanse bloedworst, ui, varkensnek, varkenspoot, varkensreuzel, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten