hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Gevulde zeebaars

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, knoflook, kruidenolie, tijm, zeebaars en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Crisisbestendige vergeten groenten stamppot

Ingrediënten:
aardappel, aardpeer, harde geitenkaas, kastanje, pastinaak, rookworst, schorseneer, ui en witlof

Soort:
stamppot
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Maultaschen met Kalbsfarce - Maultaschen gevulde met kalfsfarce

Ingrediënten:
bieslook, boter, kalfsfarce, noedeldeeg, ui en vleesfond

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / pasta/noodles
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Hechtklöβchen in Rieslingsauce - Snoekballetjes in Rieslingsaus

Ingrediënten:
droge vermout, rieslingsaus, room, slagroom, snoekfilet, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Tagliatelle met winterpostelein en makreel

Ingrediënten:
asperge, makreel, tagliatelle, winterpostelein en zuring

Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gegrilde gemarineerde kipfilet

Ingrediënten:
garnituur voor gegrilde kip, olijfolie, peper en rozemarijn

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoomde kipfilet

Ingrediënten:
basilicum, blanke bouillon, boter, kipfilet, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Weiβer Heilbutt (oder Steinbutt) mit Kräuterkruste auf Steinpilzbett - Witte heilbot (of tarbot) met kruidenkorst op een bedje van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dragon, eekhoorntjesbrood, heilbotmoten, kervel, olijfolie, paneermeel, peterselie, tarbotmoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Toren van aardappelsalade en pekelvlees

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, dille, lente ui, mayonaise, pekelvlees, rode appel, sjalot, yoghurt en zure augurken

Soort:
salade
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zeebrasem met witte wijn en broodkruim uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, olijfolie, rode zeebrasem, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Kip uit de Vaucluse - poulet à la vauclusienne

Ingrediënten:
aubergine, bloem, droge witte wijn, kip, olijfolie, peper, plantaardige olie, tomaat, ui, zout, zuurkoolspek en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / hoofdgerecht uit Van piepers tot pasta:

Turkse gehaktspiesen

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, kaneel, knoflooksaus, lamsgehakt, peterselie, ui en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Zuurvlees

Ingrediënten:
amandelen, azijn, ei, eidooier, kaneel, knoflook, komijn, korianderzaad, lavendel, olie, peper, rundvlees, saffraan, schapenvlees en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Stamppot van geroosterde koolraap met gehaktballetjes

Ingrediënten:
boter, cremato balsamico, ei, gemalen kruidnagel, half om gehakt, halfvolle melk, knoflook, koolraap, kruimige aardappelen, milde olijfolie, paneermeel, rucola, sjalotten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
varkensvlees / rundvlees / groente
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Daging smoor Java - Gesmoord rundvlees op Javaanse wijze

Ingrediënten:
knoflook, korianderpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, peper, runderlappen, sjalot, tomaat, water, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rundvlees / azijn
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Dorade in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, dorade, eiwit en sel gris de guérande

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gebakken kalfslever gepaneerd met noten

Ingrediënten:
boter, citroensap, hazelnoten, honing, kalfslever, mosterd, peper, pistachenoten, sinaasappelsap, sjalot, zout en zure kappertjes

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filet de boeuf à la bourgeoise - Runderhaas met uien, champignons en olijven

Ingrediënten:
boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Diner / hoofdgerecht uit The naked chef:

Gebraden lamsbout met abrikozen en tijm

Ingrediënten:
abrikoos, citroensap, knoflook, lamsbout, olijfolie en tijm

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tarbot, gegrild met Hollandaisesaus

Ingrediënten:
gezouten boter, citroen, hollandaisesaus, olijfolie, peterselie, provençaalse kruiden en tarbot

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Stokvis met truffel

Ingrediënten:
boter, champignons, double cream, hollandaisesaus, stokvis en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Houtsnip, gebraden

Ingrediënten:
boter, cognac, foie gras, houtsnip, mosterd, vet spek, witbrood en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Lamb in Lettuce Parcels / Lam in sla-pakketjes

Ingrediënten:
basilicum, dipsaus voor lam in sla, gedroogde shii-takes, groene chilipeper, hoisinsaus, lamsfilet, lente-ui, munt, peper, plantaardige olie, slabladeren, sojasaus en taugé

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Singapore Crab / Singapore krab

Ingrediënten:
bruine suiker, gekookte krab, rijst, gember, hete chilipoeder, knoflook, komkommer, kroepoek, plantaardige olie, rode wijnazijn, tomatenketchup, visbouillon en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren