hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfskopragout met kruidensaus - tête de veau en estouffade, condiments et aromates en ravigote

Ingrediënten:
augurk, azijn, bladerdeeg, bleekselderij, bloem, druivenpitolie, ei, eidooier, grof zeezout, kalfskop, kappertjes, kruidnagel, laurierblad, mosterd, peperkorrel, prei, rode-wijnazijn, ui, verse peterselie, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Coq au vin met macaroni en bourgondische truffels - coq au vin de Bourgogne, macaronis et truffes d'ici

Ingrediënten:
cacaopoeder, grijze truffels, kip, knoflook, kruidnagel, laurierblad, macaroni, marc de bourgogne, olijfolie, stevige rode bourgogne, tarwebloem, tijm, ui, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kwartels met gebrande miso-butterscotch en granaatappel-walnotensalsa

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, grof zeezout, ingemaakte walnoten, kwartels, lichtbruine basterdsuiker, mirin, olijfolie, peterselie, sherryazijn, valdespino sherryazijn, walnoten, witte misopasta, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde chayote

Ingrediënten:
boter, chayote, gierst, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, queso fresco, salsa, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde butternutpompoen

Ingrediënten:
amandelen, broodkruim, butternutpompoen, gedroogde abrikozen, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kippenlevers met rode wijn, rookspek en kersen

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, grof zeezout, kersen, kippenlevertjes, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, radicchio, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, rookspek, runderbouillon, tijm, volle melk, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik met champignons en sjalotten

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, koffieroom, laurierblad, olijfolie, prei, sjalot, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kentang tjoloh-tjoloh (aardappel met koude ketjapsaus)

Ingrediënten:
bataat, citroensap, javaanse suiker, ketjap asin, knoflook, olie, peterselie, rode lombok, sambal oelek, tomaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesalade met warme dressing en tofucroutons met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepervlokken, donkere sesamolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, lente-ui, rijstwijnazijn, sojasaus, spinazie, suiker, tofucroutons, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wijting in mosterd-roomsaus - merlans de lorient

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, muscadet, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom, snijpeterselie, wijtingfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoutevis op de wijze van Brest - morue brestoise

Ingrediënten:
aardappel, arrowroot, boter, prei, verse kervel, water en zoutevis

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gestoofde ossenstaart

Ingrediënten:
kruidnagel, laurierblad, ossenstaart, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gezouten rundvlees

Ingrediënten:
laurierblad, mergpijp, nitraat, prei, stoofvlees, verse tijm, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Biefstuk met champignons - bistecche ai funghi

Ingrediënten:
boter, brood, champignon, droge witte wijn, lendebiefstuk, olijfolie, sjalot, tomatenpuree, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met gepocheerde eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met hardgekookte eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Brandade van bacalao

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, klipvis, knoflook en olijfolie

Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Zeewolf in wijn- en mirtesaus - pavé de loup vigneronne à la myrte

Ingrediënten:
boter, mirtebladeren, olijfolie, rode wijn, sjalot, tijmbloemetjes, peper, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

rundvlees met kweeperen

Ingrediënten:
bruine suiker, citroen, kaneelstokje, kweeperen, muskaatnoot, olijfolie extra vierge, rundvlees, water, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Confit van gemarineerd varkensvlees

Ingrediënten:
gedroogde oregano, knoflook, paprikapoeder, reuzel, varkensfilet, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / inmaak / pekel en marinades
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Varkensmedaillons met mosterd, wijn en sinaasappelsap

Ingrediënten:
bloem, dijonmosterd, olijfolie, sinaasappels, ui, varkensmedaillon, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groentetaart met kaas

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, rode paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tempé met rijst en paddenstoelen

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroen, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, paddenstoelen en tempé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Filodeegtaart met rijst met linzen

Ingrediënten:
boter, filodeeg, olijfolie en rijst met linzen

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch / groente