basisrecept

Zoek naar basisrecept in uw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yannis Varoutsikos en Rodolphe Landemaine - Kookschool brood en banket

Basisrecept uit Kookschool brood en banket:

Viennoisedeeg

Ingrediënten:
boter, meel t65, melk, suiker en gist

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's knoflook/bieslookbrood

Ingrediënten:
bieslook, knoflook, olijfolie, roggebloem, tarwebloem t65, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Andalusisch rogge vloerbrood

Ingrediënten:
droge gist, inlegzuur, roggemeel, tarwebloem, water en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Mueslibonk

Ingrediënten:
cranberry, gebuild meel, gedroogde abrikoos, geplette zaden, gist, hazelnoot, roggemeel, roggezuurdesem, sesamzaad, tarwebloem, turkse rozijnen, water, zonnebloempitten, zout en zuid-afrikaanse rozijnen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoete hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's olijven-pommodori

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, olijfolie, olijven, roggebloem, tarwebloem t65, water, zongedroogde tomaten op olie, zout en zuurdesem

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Roodkorn

Ingrediënten:
bloem van wintertarwe, gepofte roodkorn, gist, roodkorn volkorenmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knolselderij, koolraap, pastinaak, shiitake en wortel

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Runderbouillon

Ingrediënten:
ciderazijn, knolselderij, laurier, rundvlees met bot en tijm

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Aardbeienjam met rozensmaak

Ingrediënten:
aardbei, gemberwortel, kristalsuiker en rozengeraniums

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Basisrecept uit The Naked Chef is terug:

Dressing van basilicum, balsamicoazijn en pijnboompitten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, extra vierge olijfolie en pijnboompitten

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Gastric

Ingrediënten:
dragon, laurier, noilly prat, peperkorrels, sjalot en tijm

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Sauce de cresson - Waterkerssaus

Ingrediënten:
boter, kalfsglace, lamsfond, peper, waterkers en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Sauce de poisson - Vissaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus / vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Sauce de champignons - Paddenstoelensaus

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, pepers, room en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Rood basispastadeeg

Ingrediënten:
bloem, ei, olijfolie, rode biet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Zuurdesemstarter van boekweitmeel

Ingrediënten:
boekweitmeel en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Baguette

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Specerijen voor kipbiryani

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kaneelstokje, kardemomzaad, kruidnagel en gember

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain de campagne

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Pitabrood

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, gist, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Sauce ragoût - Bruine saus met bloem en orgaanvlees

Ingrediënten:
bloem, botten, bouquet garni, bruine fond, droge witte wijn, geklaarde boter, olie, orgaanvlees, peper, reuzel, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / saus
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, peperkorrel, pimentbessen, sinaasappelschil, sjalot, tomaat, verse dragon, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge witte wijn, laurierblad, peperkorrel, ui, verse peterselie, visafval, water en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

De lekkerste sushi basisrecept

Ingrediënten:
rijst, rijstazijn, sake, suiker, venkelpoeder, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch