borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in uw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Creative chef:

Pinxto

Ingrediënten:
appel, biefstuk, biefstuk tartaar, biet, bitterbal, bladgoud, blauwe kaas, bloedworst, burrata, chioggiabiet, coquille, deventer-zwartbladbiet, draadjesvlees, dragonmayonaise, droge worst, eetbare bloemen, epoisse, friet, gamba, garnalenkroket, geitenkaas, gerookte sprot, gevriesdroogde groente, groente, halloumi, honingraat, hopscheuten, japanse radijs, kalfshersenen, kikkerbilletjes, kippenvel, kokkel, konijnennier, kwartelei, kwartelpoot, lamszadel, mossel, oerwortel, paté, regenboogsnijbiet, rode bes, serranoham, snijbiet, sprinkhanen, stevia, sushirijst, tomatenkaviaar, varentop, varkenstong en vegetarische kipstukjes

Keuken:
Internationaal
Soort:
brood en broodgerecht / broodbeleg
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Creative chef:

Venus op je bord

Ingrediënten:
bladgoud, cacaopoeder, champagne, coquille, jakobsschelpen, oester, oesterblad, roomboter, sevrugakaviaar en zeewier

Keuken:
Internationaal
Soort:
hartige hapjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Zeeduivelspiesen banderillas en rape

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gevulde groene olijven, kappers, olijfolie, versgemalen zwarte peper, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Aardappelen met tomaten patatas bravas

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, knoflook, laurierblad, lichte basterdsuiker, olijfolie, rode ui, tomaatblokjes, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met geitenkaas en rode paprika

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, geitenkaas, gezouten kappertjes, knoflook, pesto genovese, rode paprika, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met knoflookchampignons en gremolata

Ingrediënten:
boter, champignon, citroenschil, droge witte wijn, griekse olijven, knoflook, peterselie, sjalot, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

banderilla´s

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, augurk, kappertjes, zilveruitjes en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Kaas-gembertruffels

Ingrediënten:
gemberwortel, hazelnoten, oude geraspte kaas en roomkaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Pittige dipsaus met wortel en broodpuntjes

Ingrediënten:
citroensap, djinten, extra vergine olijfolie, ketoembar, knoflook, sambal oelek, shoarmabroodjes, veldsla, wortel en zwarte olijven

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Crostini

Ingrediënten:
basilicum, blauwaderkaas, ciabatta, extra vergine olijfolie, gele paprika, rode paprika en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Kruidige kip met knoflookmayonaise

Ingrediënten:
djinten, droge sherry, gedroogde tijm, kipfilet, knoflook, mayonaise, olijfolie en pikante paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gekruide labneh

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fenegriekzaad, fijn zeezout, griekse yoghurt, groene chilipeper, groente en nigellazaad

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Artisjokken, chorizo en witte wijn

Ingrediënten:
artisjok, knoflook, olijfolie, venkelzaad, verse bladpeterselie, verse chorizo, verse munt, water en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Geslonken sla, knapperig spek en sherryazijn

Ingrediënten:
andijvie, bindsla, extra vergine olijfolie, gerookt ontbijtspek, knoflook, pancetta, pancetta ibérica, sherryazijn, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene tomaten, komijn en krokante knoflook

Ingrediënten:
groene tomaat, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse munt en witte knoflooksaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Comptoir hummus

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, kikkererwten, tahin, knoflook en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Warme Linze Npuree Met Uien

Ingrediënten:
bruine linzen, bruine rijst, olijfolie, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Labneh met bietjes

Ingrediënten:
bietjes, labneh en tahin

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Griekse gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde munt, gedroogde oregano, knoflook, olie, paneermeel, paprikapoeder, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Bleeksederij met gorgonzola

Ingrediënten:
bleekselderij, droge sherry, gorgonzola, ontpitte zwarte olijven en pijnboompitten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Crostini met avocado en tomaat

Ingrediënten:
avocado, citroensap, extra vergine olijfolie, harde geitenkaas, stokbrood en tomaat

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pastirma

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, fenegriekzaad, gedroogde rode chilipeper, gemalen fenegriekzaad, gemalen korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, suiker, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pekel en marinades
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kibbeh uit Gaziantep

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, bulgur, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gemalen komijnzaad, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, rode ui, verse bladpeterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bosui, frituurolie, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, prei, sesamzaad, verse bladpeterselie, verse dille, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / frituur