borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in uw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Polpettine di pesce - Italiaanse gefrituurde viskoekjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, broodkruim, citroen, ei, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Moorse spiesjes - pinchitos morunos

Ingrediënten:
knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, oregano, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, varkensfilet, venkelzaad, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Knolselderij, aardappelen en bittere groenten in olie

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, dille, groenlof, knolselderij, korianderzaad, laurier, olijfolie, raapstelen, rode ui, tijm, venkelzaad, witte wijn en zwarte peperkorrels

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Kaasstengels uit de oven - palitos de queso al horno

Ingrediënten:
bloem, boter, paneermeel, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Circassiaanse luchtige börek met kaas en dille

Ingrediënten:
citroenrasp, dille, ei, feta, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, ui en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Slakken (eerste versie) - caracoles

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peper, peterselie, serranoham, slakken, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Octopus in vinaigrette - pulpo en vinagreta

Ingrediënten:
doperwt, groene paprika, octopus, olijfolie, peper, ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Octopus met paprikapoeder variant - pulpo con pimentón

Ingrediënten:
knoflook, mild paprikapoeder, octopus, olijfolie en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sylvie Girard-Lagorce en Jean Bono - Espumas & Mousses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Espumas & Mousses:

Auberginemousse met citroen en sesam

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, olijfolie, sesamzaad, tahin en yoghurt

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Turkse lepelsalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde munt, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode wijnazijn, sjalot, trostomaat en turkse chilipeperpasta

Keuken:
Turks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Croquettes de poisson - Pikante gefrituurde viskoekjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, broodkruim, citroen, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, matsemeel, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek met pompoen en feta

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, eidooier, feta, knoflook, melk, muskaatpompoen, nootmuskaat, scherp paprikapoeder, ui en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met kaas

Ingrediënten:
dragon, ei, frituurolie, olijfolie, ui, yufkavellen en zachte geitenkaas

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek met spinazie en kaas

Ingrediënten:
eidooier, kashkavalkaas, knoflook, melk, sjalot, spinazie, witte peper en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Kiptapenade - Çerkez tavuğu

Ingrediënten:
boter, kipfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, mayonaise, pul biber, turks brood, walnoten, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lidya Winkels kookboek:

Antipasti

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, bleekselderij, ei, groene olijven, groene paprika, kappertjes, koffiemelk, mayonaise, olie, rode paprika, salami, tomaat, tonijn uit blik, venkel, voorgerecht en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Varkensrillettes - manteca colorada

Ingrediënten:
buikspek, fino sherry, knoflook, laurierblad, varkensrugspek, venkelzaad, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bitterballen of kroketjes met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, broodkruim, ei, hollandse garnaal, kaas, kippenbouillon, peterselie, slagroom en vis

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Slakken (tweede versie) - caracoles

Ingrediënten:
bloem, buikspek, chilipeper, chorizo, laurierblad, olijfolie, rundvleesbouillonblokje, slakken en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Mozzarella met kermisgremolata

Ingrediënten:
buffel-mozzarella, citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, maldonzout, peterselie, rode chilipeper en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek met lamsvlees

Ingrediënten:
bladpeterselie, eidooier, knoflook, lamsgehakt, melk, olijfolie, rode ui, specerijen voor lamsvlees en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Gevulde courgetterolletjes

Ingrediënten:
cayennepeper, courgette, geitenkaas, pijnboompitten, yoghurt en zonnebloemolie

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Modernist Cuisine [3]:

Bluefin Toro Tuna and Caviar Tartare

Ingrediënten:
kaviaar, sojasaus en tonijnbuik