borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in uw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Modernist Cuisine [4]:

Black Olive Puree

Ingrediënten:
gelatine, glice®, olijfolie, sucro en zwarte olijfsap

Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Gevulde aubergines met tahinsaus

Ingrediënten:
aubergine, granaatappelpitten, knoflook, korianderblaadjes, limoen, munt, olijfolie, passata, rode linzen, suiker, tahin, tomaat, ui en yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
groente
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met peer, pecorino en doperwten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, doperwten, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, jonge pecorino, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peer, sfilatino, sherryazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Chourico met groene paprika en port

Ingrediënten:
chourico worst, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, ruby port en ui

Keuken:
Portugees
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Hummus

Ingrediënten:
baharat, citroen, kaneel, kardemom, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, olijfolie, paprikapoeder en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, knoflook, koriander, paprikapoeder, peterselie, sfilatino, tahini, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Bruschetta met rundvleescarpaccio met salsa verde

Ingrediënten:
ansjovis in blik, basilicum, citroensap, extra vierge olijfolie, gezouten kappertjes, knoflook, munt, ossenhaas, parmezaanse kaas, peterselie, rucola, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Langzaam geroosterde tomaten op bruschetta met gezouten ricotta of feta

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gezouten ricotta, harde feta, knoflook, pruimtomaten, stevig landelijk brood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Maïskoekjes met koriander- of muntraita

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, fijn zout, groene chilipeper, komijnpoeder, koolzaadolie, koriander, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, maïskorrels, munt, volle melk, volle yoghurt, zachte geitenkaas, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Octopus, aardappel en guindilla

Ingrediënten:
aardappel, extra vergine olijfolie, groene olijven zonder pit, guindilla peper, mild gerookt paprikapoeder, octopus, pimentón dulce en turkse ingelegde chilipeper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Klipvis, tuinbonen en munt

Ingrediënten:
bacalao, citroensap, citroenschil, klipvisfilet, olijfolie extra vergine, rucola, verse munt, verse tuinbonen en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Boquerón, kapperappel en piquillopeper

Ingrediënten:
bladpeterselie, boquerones, extra vergine olijfolie, kapperappel, piquillopeper en verse ansjovis in azijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pijlinktvis, kapperappel en tomaat

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, inktvis, kapperappel, kerstomaat, rodewijnazijn en verse dille

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Rauwkostschotel

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, bosui, citroen, extra vierge olijfolie, radijs en venkel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Ansjovisrolletjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, belegen kaas, boter, mosterd en witbrood

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van Conclusion:

Tapas del diablo

Ingrediënten:
chorizo, knoflook en olijfolie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kip piri piri

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, gemalen koriander, kippenbouillon, kippenvleugel, knoflook, laurierblad, moscatelazijn, olijfolie, oregano, paprika, pimentón, puntpaprika, rode chilipeper, rozemarijn, scharreldrumstick, suiker, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Wontons

Ingrediënten:
garnalen, gehakt, gember, groente, noten, olie, rode peper, sambal, sojasaus, tempeh, tofu, ui, vijfkruidenpoeder, vis, vlees, zachte kruiden en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Witlofschuitjes met roquefort

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, borrelworstjes, boter, port, roquefort, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, walnoten, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Zongedroogde-tomatenkoekjes met Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bloem, eidooier, boter, parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten in olie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Pan Catalan

Ingrediënten:
boerenbrood, extra vergine olijfolie, serranoham, knoflook, tomaten, vlees en zout

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Radijs-granaatappelsalade

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gele biet, granaatappelpitten, granaatappelsap, granaatappelsiroop, koolrabi, rammenas, rettich, rode radijs, rodewijnazijn, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fast food:

Zachte tortilla met zeevruchten en guacamole

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, garnalen, mossel, knoflook, koriander, krulsla, limoensap, scampi, tortilla en yoghurt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta