borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in uw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Octopus met paprikapoeder - pulpo con pimentón

Ingrediënten:
octopus, olijfolie, pikant paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Gepofte aubergine - Patlican ezmesi

Ingrediënten:
aubergine, citroen, dille, granaatappelpitten, hangop, knoflook, olijfolie, pistachenoten en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Tapenade van Turkse kaas en walnoten - Pasa ezmesi

Ingrediënten:
bladpeterselie, ketchup, knoflook, munt, olijfolie, tomatenpuree, turkse kaas en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Griekse keuken thuis:

Salade van gepureerde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, citroen, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, olijven, tomaat, ui, witlof, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gefrituurd pastanestje

Ingrediënten:
bloem, ei, groene olijven, knoflook, olie, spaghetti, tagliolini en tijmblaadjes

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kipkluifjes

Ingrediënten:
citroensap, kipvleugeltjes, knoflook, olie, paprikapoeder, pepers, tabasco, tomatenketchup en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte gehaktballetjes

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, half-om-halfgehakt, maïzena, peterselie, sesamolie en sojasaus

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Krokante sesamgarnalen met mangochutney

Ingrediënten:
bloem, citroensap, cocktailgarnalen, ei, frituurolie, mangochutney, paneermeel, sesamzaad en verse munt

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Olde remeker met aubergine-komijndip

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad en olde remeker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

gefrituurde courgettebloemen gevuld met ricotta en kruiden

Ingrediënten:
bakpoeder, bieslook, bloem, courgettebloemen, eetbare bloemen, harde geitenkaas, koolzuurhoudend bronwater, maïzena, marjolein, munt, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, tijm, tropaeolum, zeezout, zeezoutvlokken, zonnebloemolie en zwarte peper

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Avocado-eitjes

Ingrediënten:
avocado, citroensap, ei, ketoembar, mayonaise en parmezaanse kaas

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Spinaziepakketjes met feta

Ingrediënten:
boter, cottage cheese, ei, feta, filodeeg, olijfolie, spinazie, verse basilicum, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Mul met tapenade op toast

Ingrediënten:
casinobrood, citroen, knoflook, limoen, mulfilet, olijfolie, roze peperkorrels, tapenade en verse dille

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Minibrochettes

Ingrediënten:
gele paprika, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïzena, peper, rode paprika, sesamolie, sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Petits chaussons au roquefort - Chaussons met roquefort

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cognac, ei, eidooier, kirsch, korstdeeg, lente-ui, peper, roquefort en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tzatziki

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, volle yoghurt, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Arook thayin - Birmese kipkroketjes

Ingrediënten:
bloem, ei, gember, groene chilipeper, kipfilet, koriander, kurkuma, lente-ui, plantaardige olie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Recepten voor de wok:

Gemengde pittige noten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, cashewnoten, chilipoeder, kokosvruchtvlees, komijnpoeder, paprikapoeder, poedersuiker, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegan / vegetarisch / noten
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Ossenworst met vijf specerijen

Ingrediënten:
all spice, korianderzaad, kruidnagel, ossenworst, rammenas, rettich, tuinkers, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Veggie bites

Ingrediënten:
boter, ham, jonge worteltjes, lente-uitjes, olijfolie, peper, rijst, rode biet, rodewijnazijn, snijbietbladeren, bleekselderij, zout, venkelknol, volkoren tarwemeel en water

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Wontonmandjes

Ingrediënten:
avocado, cherrytomaten, citroensap, garnalen, komijnzaad, koriandergroen, limoen, olie, olijfolie, peper, knoflook, yoghurt, zout en zwarte olijven

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit  - Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot:

Crostini mit Oliven-Tapenade, Artischocken und Kirschtomaten / Crostini met olijftapenade, artisjokken en kerstomaten

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / groente
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Sliders

Ingrediënten:
augurk, cheddar, ei, suiker, boter, ketchup, mayonaise, meel, mosterd, olie, peper, plantaardige olie, rode ui, rundergehakt, sla, zout, gist, witte sesamzaadjes en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes