borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in uw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesisch koken:

Maispannenkoekjes met pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, ei, gember, knoflook, lente-ui, maiskolven, pinda's en rijstmeel

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene amandelen met ijsklontjes en zout

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, ijsklontjes, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene pruimen

Ingrediënten:
groene pruimen en zout

Keuken:
Libanees / Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tarama - Viskuitmousse

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud brood, ui en viskuit

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Op olie ingemaakte courgettes

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, oregano, water en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Les fila aux epinards - Kleine driehoekjes met spinazievulling

Ingrediënten:
boter, cottagecheese, diepvriesspinazie, ei, eidooier, feta, filodeeg, nootmuskaat, peper, plantaardige olie, ricotta en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Spicy walnootjes

Ingrediënten:
chiliflakes, gemberpoeder, suiker, walnoten, zout en zoute sojasaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Salt & vinagar crisp

Ingrediënten:
ciderazijn, olijfolie, vastkokende aardappel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Muhammara - Pasta van geroosterde paprika's en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, knoflook, komijn, paprika, suiker, volkorenbrood, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Melk & dadels:

Briwat met kip

Ingrediënten:
bladerdeeg, blanke amandelen, ei, gemberpoeder, kaneel, kippenbout, koriander, kurkumapoeder, olie, olijfolie, peterselie, rozijnen, saffraanpoeder, witte ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Kaassandwiches met olijven

Ingrediënten:
bladpeterselie, mozzarella, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas en witbrood

Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Kaassandwiches met olijven

Ingrediënten:
bladpeterselie, mozzarella, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas en witbrood

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

gegratineerde mosselen

Ingrediënten:
citroen, droog broodkruim, knoflook, mosselen, olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Krokanti gebakken olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet, arachideolie, bloem, brood, ei, gehakt en olijven

Soort:
vlees
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Gestoomde rijstballetjes

Ingrediënten:
bosui, gehakt, gemberwortel, koriander, peper, rijst, sojasaus en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte kaasknabels

Ingrediënten:
boter, eiwit, gerookte kaas, gerookte komijnenkaas en roomboterbladerdeeg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Saffraanwentelteefjes met zalm

Ingrediënten:
boter, brood, demi creme fraiche, ei, gerookte zalm, melk, olijfolie, saffraan, vis en zalmeitjes

Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Thaise ballen

Ingrediënten:
bacon, gehakt, jeruk purut, knoflook, koriander, peper, spaanse peper, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Gegrild en gemarineerd varken

Ingrediënten:
gemberwortel, knoflook, palmsuiker, shaoxingwijn, sojasaus, spaanse peper, varkensbuik en vijfkruidenpoeder

Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde varkenshals - kaw moo yang

Ingrediënten:
bai pak chee, groene chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, raak pak chee, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkensnek, verse koriander, verse korianderwortel en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Cambodjaanse bruiloftsdipsaus

Ingrediënten:
champignons, chilipeper, kastanjechampignons, kerriepasta, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, pindakaas, sojasaus en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Gevulde olijven - olive all´ascolana

Ingrediënten:
bloem, bouillon, broodkruim, ei, frituurolie, grote groene olijven, kaneel, kippenlever, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rundvlees, spek, tomatenpuree, varkensvlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaasrolletjes

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte kaas, peper, roomboterbladerdeeg, sesamzaad en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Serranitos

Ingrediënten:
brood, groene paprika, knoflook, olijfolie, serranoham, varkenslap, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht