Kruisbessen

Kruisbessen wordt beschouwd als bessen.

De kruisbes of stekelbes (Ribes uva-crispa, ook gekend onder de dialectnamen stekebees, klapbes, kroesel, knoezel of knoeper) behoort evenals de aalbes (Ribes rubrum), de alpenbes (Ribes alpinum) en de zwarte bes (Ribes nigrum) tot de ribesfamilie (Grossulariaceae). In Vlaanderen is de term stekelbes algemeen gangbaar, de kruisbes vormt dan ook een stekelige struik. Wikipedia

Zoek naar kruisbessen in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met kruisbessen in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste kruisbessen recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient kruisbessen:

Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gevulde schuimkransjes

Ingrediënten:
bosbessen, ei, kiwi, koffie, koffielikeur, kruisbessen, schuimkransjes, slagroom, tafelsuiker en vanillesuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Bessenpuree

Ingrediënten:
aalbessen, aardbeien, bramen, frambozen en kruisbessen

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / bindmiddelen