Catalaans

Zoek naar Catalaans in uw eigen kookboeken

Catalaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Catalaanse crème - crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eierdooier, kaneel, melk en suiker

Keuken:
Europees / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria España:

Tomatenbrood - pa amb tomàquet

Ingrediënten:
brood, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Rijst met witte bonen en knolraap - arròs amb fesols i naps

Ingrediënten:
blanquet witte valenciaanse bloedworst, gedroogde witte bonen, kalfsvlees, knolraap, negret zwarte valenciaanse bloedworst, peper, rondkorrelige rijst, rookspek, saffraandraadjes, ui, varkenspoot en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Saus voor gegrilde schaaldieren (kip varkensvlees, groenten etc) - salsa romesco

Ingrediënten:
amandel, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, rodewijnazijn, tomaat, versgemalen zwarte peper, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Inktvis met knoflook en erwtjes - calamares con guisantes

Ingrediënten:
bloem, boerenbrood, clams, droge witte wijn, inktvis, knoflook, olijfolie, tomaat, verse doperwten, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kipfricassee met amandel en ei - pollo en pepitoria

Ingrediënten:
brood, droge sherry, eierdooier, geblancheerde amandelen, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, saffraandraadjes, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pan con tomate

Ingrediënten:
brood, extra vergine olijfolie, knoflook, tomaat en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vegan
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Torrons melats - Noga met honing

Ingrediënten:
amandelen, honing en pijnboompitten

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Bijgerecht uit Mediterraneo:

Espinac

Ingrediënten:
olie, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst met vissmaak - arroz a banda

Ingrediënten:
aioli, citroen, garnalen, gedroogde spaanse peper, heilbot, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel, prei, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, schelpen, tomaat, tomatenpuree, ui, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, visafval, viskoppen, water, witvisfilet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Patrijs met kool - perdiz con coles

Ingrediënten:
bacon, bloem, chorizo, cognac, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, groene kool, knoflook, kwartel, melk, nootmuskaat, olijfolie, patrijs, piepkuiken, pittige varkensworst, reuzel, savooiekool, sinaasappelrasp, tomaat, ui, varkensgehakt, verse marjolein, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witbrood, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Verse aioli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Catalaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Butifarra, witte bonen en alioli

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, blik cannellinibonen, butifarra, extra vergine olijfolie, gedroogde witte cannellinibonen, knoflook, laurierblad, verse bladpeterselie en witte bonen

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Catalaans vispannetje - Suquet de peix

Ingrediënten:
gemalen amandelen, goudbrasem, inktvis, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, saffraandraadjes, ui, verse peterselie, vleestomaat, witte wijn, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Catalaanse cannelloni

Ingrediënten:
bloem, boter, cannelloni, droge sherry, half-om-halfgehakt, kippenlever, manchego, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, prei, rundergehakt, tomaat, tomatenblokjes uit blik, ui, verse bladpeterselie en verse tijm

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / orgaanvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met spinazievulling - empanadas

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, bloem, droge gist, ei, knoflook, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, plantaardig vet, reuzel, rozijnen, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / pastei
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met vleesvulling - empanadas

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gedroogde oregano, gemalen komijn, kalfsgehakt, knoflook, melk, olijfolie, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, rozijn, rundergehakt, ui, varkensgehakt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelstokje, maïzena, scharreleidooier, sinaasappelschil, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Goudbrasem met groente uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, goudbrasem, knoflook, olijfolie, peper, spinazie, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, vet, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Visstoofpot met paprika, amandelen en saffraan - romesco de peix

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pruimtomaten uit blik, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, venusschelp, verse rozemarijn, visbouillon, witte wijn, zeeduivel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Heekmedaillons met truffel - suprema de merluza con trufa

Ingrediënten:
boter, courgette, heekmoot, olijfolie, peper, pijnboompitten, prei, sherryazijn, tomaat, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Stokvis met groenten - Bacalao con samfaina

Ingrediënten:
aubergine, bloem, courgette, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, stokvisfilet, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Catalaanse pizza's - cocas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bacon, bloem, butifarra, champignon, droge gist, groene paprika, knoflook, maïsgriesmeel, olijfolie, peper, pijnboompitten, polenta, rode paprika, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / pizza / vis
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Bijgerecht uit Culinaria España:

Salbitxada - saus voor calçots

Ingrediënten:
amandelen, bitxo-peper, knoflook, olijfolie, peper, rode spaanse peper, rode wijnazijn, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Valenciaanse pasta-paella - fideuà

Ingrediënten:
fideos pasta, garnalen, knoflook, kruidnagel, langoustine, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, visresten, zeeduivelfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles