orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in uw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure leber met tzibbiles - Zoetzure kalfslever met uien

Ingrediënten:
citroensap, kalfslever, kippenvet, peterselie, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensmaag met lever - pad kreung nai moo

Ingrediënten:
chinese champignons, knoflook, kratiem, lente-ui, maïzena, nam pla, olie, sojasaus, thaise vissaus, varkenslever, varkenspens en water

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borjúmáj szapáry módra - Kalfslever à la Szapáry

Ingrediënten:
bloem, citroensap, kalfslever, marjolein, olie, paprika, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, varkenshersenen, varkensniertjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Rognons de mouton sautés au Champagne - Lamsnier gebakken met champagne

Ingrediënten:
bloem, boter, broodcroutons, champagne, champignons, citroensap, fond, lamsnier, nootmuskaat, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fegato alla Veneziana - Venetiaanse kalfslever

Ingrediënten:
boter, bouillon, kalfslever, olijfolie, peper, peterselie, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gepekelde rundertong op z'n Engels

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bleekselderij uit blik, citroensap, doperwten, ei, gepekelde rundertong, munt, olie, peterselie, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Paté van Foie Gras "Strassbourg"

Ingrediënten:
briochedeeg, cognac, eidooier, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, madeira, nootmuskaat, port, foie gras, truffel en varkensfilet

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Zoete lever - tap waan

Ingrediënten:
citroengras, gemalen chilipeper, groente, kleefrijst, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, runderlever, sjalot, ta krai, thaise vissaus en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras naturel

Ingrediënten:
cognac, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, port, foie gras, spekvet en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Kalfslever met spek, kalfsjus en gefrituurde uiringen

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsbotten, kalfslever, laurier, ontbijtspek, peterselie, prei, rode wijn, sjalot, tomatenpuree, ui, vleestomaat, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens en voet van schaap "Marseille"

Ingrediënten:
knoflook, mager spek, olie, peterselie, prei, schaapspens, schaapspoot, tomaat, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
peterselie, pens en ui

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes met lever - almondigas III

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, bouillon, groentenat, knoflook, olie, peper, prei, rode spaanse peper, sliertsjalot, tomaat, ui, varkensgehakt, varkenslever, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras Brillat-Savarin

Ingrediënten:
boter, brood, ei, olie, foie gras en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens, gepaneerd

Ingrediënten:
béarnaisesaus, boter, broodkruim, eidooier, olie en pens

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lampang loemboek (Lever met gekruide saus)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, djinten, kentjoer, ketoembar, kokosmeel, lever, peper, salam, sambal oelek, santen, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Trippa alla Ragusa - Aubergine met pens Ragusa

Ingrediënten:
amandel, aubergine, caciocavallo, hazelnoten, kalfspens, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, pecorino, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfslever met sjalotjes en azijn

Ingrediënten:
kalfslever, olijfolie, roomboter, sherryazijn, sjalot en wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever in rode wijn - fegato al merlot

Ingrediënten:
bloem, boter, lever, merlot, peper, rode wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding voorbereiding nieren

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, cognac, knoflook, nieren, olie, peterselie en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tong in tartaresaus - lingua in salsa tartara

Ingrediënten:
knoflook, peper, tartaarsaus, tong, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Foie gras met Pruimen

Ingrediënten:
foie gras, gedroogde pruimen, peper, port en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees