orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in uw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gepekelde rundertong op z'n Engels

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bleekselderij uit blik, citroensap, doperwten, ei, gepekelde rundertong, munt, olie, peterselie, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Recept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

"Blote billen in 't gras" kalfszwezerik in vermicelli gebakken met zoetzure kalfshachee

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, gerookt spek, gezouten citroen, kalfsfond, kalfsparures afsnijdsel, kalfszwezerik, kataifi, laurier, sjalot, snijbonen, witte bonen en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Brabantse zult

Ingrediënten:
groentenbouqet, kleurzout, rommelkruid en varkenskop

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Tompouce van smeerleverworst, scharrelvarkensspek en chips van bloedworst met bospeenjam

Ingrediënten:
bloedworst, bospeen, boter, bruine suiker, citroenrasp, ei, filodeeg, geleisuiker, jenever, kervel, knoflook, kruidnagel, madeira, mosterd, nootmuskaat, peper, port, sjalot, sojasaus, spek, tijm, varkensbuikspek en varkenslever

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bloedworst

Ingrediënten:
boekweitmeel, rommelkruid, rozijnen, varkensbloed, varkensdarm, varkenskop en vetspek

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aspergesoep met gefrituurde ravioli van zult en truffel

Ingrediënten:
asperge, bieslook, ei, eierpastadeeg, slagroom, soepbouillon, truffel en zure zult

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng remploh ajam (gekruide kippenmaagjes)

Ingrediënten:
kippenmaagjes, knoflook, laos, nootmuskaat, salam, sambal oelek, tomaten, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamsribstuk uit de oven, lamszwezerik op een aardappelrozet met een bonenstamppotje - carré d'agneau au four etcetera

Ingrediënten:
champignon, crème fraîche, geklaarde boter, kippenbouillon, knoflook, lamsribstuk, lamszwezerik, melk, olie, olijfolie, port, rosevalaardappels, sjalot, spek, ui, varkensbotten, verse tijm, peper, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng soekaboemi (Gekruide lever speciaal)

Ingrediënten:
bloem, champignons, knoflook, lever, margarine, ontbijtspek, paprika en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng kering (Gekruide lever)

Ingrediënten:
chilisaus, ketjap, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, sambal ketjap, varkenslever en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Foie Gras Cherry

Ingrediënten:
amarene kersensiroop, foie gras parfait, gelatine, gellan laag acyl, inmaakvocht van gepekelde kersen, zwarte kersen, xanthaangom en zure kersensap

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gekookte goelasj - bográcsgulyás

Ingrediënten:
aardappel, komijnpoeder, paprika, reuzel, runderhart, rundvlees, scherp paprikapoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ati patjoel (gekruide lever)

Ingrediënten:
asemwater, bruine basterdsuiker, kemiries, knoflook, laos, rode lomboks, runderlever, santen, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng nier (gekruide varkensniertjes)

Ingrediënten:
ketjap, knoflook, nootmuskaat, peper, prei, sambal oelek, trassi, ui, varkensnier en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng variatie (Gekruide kippenlever)

Ingrediënten:
kippenlever, nootmuskaat, ontbijtspek, peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Balkenbrij

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, hart, lever, nieren, rommelkruid, spek en worstennat

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kalfslever op venetiaanse wijze - fegato alla veneziana

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, kalfslever, olijfolie, verse peterselie, witte ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pfälzer varkenspens - pfälzer saumagen

Ingrediënten:
aardappel, buikstuk, ei, komijn, marjolein, melk, nootmuskaat, soepgroenten, tijm, ui, varkensfricandeau, varkenspens, varkensreuzel, wit kadetje, worstvlees, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rognons de veau à la moutarde - Kalfnier met mosterd

Ingrediënten:
boter, dijon-mosterd, kalfsnier, kippenbouillon, peper, plantaardige olie, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Krokante kalfszwezerik, ravioli met prei-knolselderijvulling

Ingrediënten:
bloem, boter, fleur de sel, kalfsjus, kalfszwezerik, kastanjes, knoflook, laurier, olijfolie, pasta, peper, ravioli met knolselderijvulling, rode port, sjalot, witte truffelboter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Knot Foie

Ingrediënten:
agar-agar, blanke rozijnen, eidooier, foie gras, kimchi, konjac, koriander delphino, water en xanthaangom

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Arnavut ciğeri - Gefrituurde schapenlever

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, olijfolie, pijnboompitten, schapenlever, zout en zwarte olijven

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté boemboe koening (Saté van vlees en runderlever)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, runderlever, santen, trassi, vlees, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Trio de ris de veau à la vinaigrette de muscat - Kalfszwezerik op drie manieren met muskaatdressing

Ingrediënten:
alfalfa, bloem, boter, elstar appel, gekookte rode bieten, gepocheerde kalfszwezerik, muskaatdressing, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees