orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in uw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gekookte hersenen

Ingrediënten:
azijn, court-bouillon, hersenen, laurier en ui

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Lever op Berlijnse wijze

Ingrediënten:
appelen, bloem, lever, melk, peper, suiker, uien, vetstof, water en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfslever met sinaasappel

Ingrediënten:
kalfslever, peper, sinaasappellikeur, sinaasappels, vetstof en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfszwezerik à la Bérengère

Ingrediënten:
aardappelpuree, béarnaisesaus, bieslook, champignons, citroen, kalfszwezerik, peper, vetstof en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenrolletjes met truffel - involtini di cervella al tartufo

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, citroen, darmnet, eekhoorntjesbrood, ei, grof paneermeel, hersenen, peper, porcini, rauwe ham, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik met artisjokken - animelle con i carciofi

Ingrediënten:
artisjok, boter, citroensap, droge witte wijn, olijfolie, peper, rauwe ham, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Lamb Sweetbreads Sous Vide

Ingrediënten:
lamszwezerik en water

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenen met boter en salie - cervella al burro e salvia

Ingrediënten:
boter, hersenen, verse salieblaadjes, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Ris de veau aux girolles - Gebakken kalfszwezerik met cantharellen en een bieslooksaus

Ingrediënten:
bieslooksaus, bleekselderij, boter, knoflook, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, peterseliestengels, prei, spinazie, tijm, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Trippa alla parmigiana (Runderepens met parmezaanse kaas)

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rode chilipeper, rozemarijn, runderpens, ui, vleestomaten, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Fegato all'aceto balsamico (Kalfslever met balsamicoazijn)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, broodkruimels, ei en kalfslever

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsnieren in mosterdsaus - rognons à la moutarde

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, kalfsnier, olie, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ris de veau à la crème et aux champignons - Zwezerik in roomsaus met champignons

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, citroensap, groene kruiden, ham, laurier, peper, peterselie, slagroom, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gesmoorde kalfszwezerik met artisjokken - ris de veau braisés aux artichauts

Ingrediënten:
artisjok, bouquet garni, droge witte wijn, kalfszwezerik, mirepoix, peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Vulling van champignons en niertjes voor gevulde kalfsborst

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, foie gras, kalfsgehakt, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, truffel, vers broodkruim en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Kalfsleverspies

Ingrediënten:
kalfslever, olijfolie, peper, salie en tiroler spek

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Kalfslever uit de oogsttijd - foie de veau à la moissonneuse

Ingrediënten:
bloem, kalfslever, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, persillade, rode wijn, rodewijnazijn, verse tijm, witte ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Tripes à la mode de Caen

Ingrediënten:
bouquet garni, cider, kruidnagel, pens, peper, preiwit, rund, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Levertjes van mijn vader

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, peper, rode ui, tomaat, varkenslever, varkensnet, wild venkelzaad, witte wijn en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tripes à la crème - Tripes met room

Ingrediënten:
boter, kalfsbouillon, peper, runderbouillon, runderpens, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Smeerleverworst

Ingrediënten:
boter, ei, ganzenlever, gerookt spek, kippenlever, kleurzout, knoflook, madeira, nootmuskaat, port, sjalot en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfszwezerik met tomatencoulis en asperges

Ingrediënten:
aardappelen, asperges, bloem, kalfszwezerik, laurier, lavas, peper, peterselie, sjalotten, tijm, tomaten, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gepocheerde kalfszwezerik

Ingrediënten:
kalfszwezerik, peper, peterselie, ui, wortel en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees