orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in uw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Levertjes van mijn vader

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, peper, rode ui, tomaat, varkenslever, varkensnet, wild venkelzaad, witte wijn en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Veal Sweetbreads Sous Vide

Ingrediënten:
kalfszwezerik

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basis bereiding voorbereiding ossenstaart

Ingrediënten:
ossenstaart, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding lever

Ingrediënten:
boter, lever, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Rognons de veau à la Bordelaise - Kalfsniertjes in rodewijnsaus met merg

Ingrediënten:
boter, bruine saus, jonge rode wijn, kalfsniertjes, laurier, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Rognon de veau au Pernod - Kalfsnier met Pernod

Ingrediënten:
dragon, kalfsnier, peper, pernod, peterselie, rundermerg, waterkers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure leber met tzibbiles - Zoetzure kalfslever met uien

Ingrediënten:
citroensap, kalfslever, kippenvet, peterselie, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / hoofdgerecht uit Polpo:

Fegato alla veneziana

Ingrediënten:
boter, extra vierge-olijfolie, kalfslever, salie, witte ui, witte wijn, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de ris de veau - Gegratineerde zwezerik

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalfszwezerik, melk, oregano, pasta, peper, rijst, slagroom, taartbodem, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofde niertjes met zwezerik en vergeten groenten

Ingrediënten:
azijn, bieslook, bloem, boter, court-bouillon, haverwortel, lamszwezerik, niertjes, pastinaak, rode wijn, runderbouillon, ui, wortelpeterselie en zeekool

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Animelle di vitello agrodolce - Kalfszwezerik met zoetzure saus

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfssaus, kalfszwezerik, knoflook, laurier, olijfolie, peper, plantaardige olie, spinazie, wortel, zoetzure saus met kappertjes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Pigeon Offal

Ingrediënten:
duivenhart, duivenspiermaag, eendenvet, frituurvet en hanennier

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfslever à la Lyonnaise - foie de veau à la lyonnaise

Ingrediënten:
boter, kalfslever, peper, rode wijnazijn, snijpeterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsniertjes en zwezerik in roomsaus - beuchelle

Ingrediënten:
boleten, boter, crème fraîche, kalfsnier, morielje, parmezaanse kaas, peper, slagroom, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik in witte wijn - animelle al vino bianco

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Veal Liver Sous Vide

Ingrediënten:
kalfslever en melk

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Nieren in madera - rognone al madera

Ingrediënten:
bloem, boter, madera, nieren, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Nieren met rauwe lente-ui - rognone con cipolline crude

Ingrediënten:
lente ui, nieren, olijfolie, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfszwezerik met bessenpoeder - ris de veau à la poudre de cassis

Ingrediënten:
boter, donkere vleesfond, kalfszwezerik, olijfolie, sjalot, peper, witte bourgogne, zout en zwarte-bessenpoeder

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding voorbereiding tong kalfstong

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfstong, kruidnagel, rundertong, ui, varkenstong, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bijgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Leverballetjes

Ingrediënten:
eidooier, lever, paneermeel, peper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gebakken varkenslever - pad tap moo

Ingrediënten:
bieslook, knoflook, kratiem, nam pla, olie, peperkorrels uit blik, suiker, thaise vissaus, ui, varkenslever en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees