ijs

Zoek naar ijs in uw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
eidooier, marc de champagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

granita al cafe

Ingrediënten:
fijne suiker, sicilaans, slagroom en sterke expressokoffie

Keuken:
Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Roomijs van koffie Tubruk

Ingrediënten:
eidooier, gemalen koffiebonen, glucosesiroop, melk, melkpoeder, slagroom en suiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ijs
Een recept uit  - Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina :

Gelato di kiwi - Kiwi-ijs

Ingrediënten:
kiwi, suiker, suikersiroop, veganaise en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Tonkabonenijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, room, suiker en tonkabonen

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit  - Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina :

Croccantino

Ingrediënten:
amandelessence, eidooier, fijn zout, melk, notenkrokant en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Pistacheijs

Ingrediënten:
eidooier, kirsch, melk, pistachepasta, pistaches, room en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit  - Heather Lambert - Ice Creams

Diner / nagerecht uit Heather Lambert - Ice Creams :

Chocolade Meringue and Pistachio Cake - Chocolade-meringue en pistachecake

Ingrediënten:
cacaopoeder, eiwit, pistache-ijs, pistanchenoten, poedersuiker, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Amerikaans / Brits
Soort:
ijs
Een recept uit  - Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina

Recept uit Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina :

Overige simpele garnituren bij ijs

Ingrediënten:
chocoladesplinters, crème de cassis, dessertwijn, fruit ingemaakt met suiker en citroensap sinaasappelsap of likeur, fruitsiroop, amandel, hazelnoot, walnoten, ijswafel, kokosrasp, likeur, nougatinekruim, port, pure chocoladeschaafsel, slagroom en wodka

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Basilicum-roomijs

Ingrediënten:
basilicumbladeren, basterdsuiker, eidooier, gelatine, sinaasappel-honigmarinade, wodka, volle melk en volle room

Keuken:
Turks
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Zitronen-Ricotta-Parfait auf buntem Melonensalat / Citroen-ricottaparfait op bonte meloensalade

Ingrediënten:
citroen, ei, eidooier, meloensalade, poedersuiker, ricotta en slagroom

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Frozen meringue

Ingrediënten:
eiwit, kokosmelk, kristalsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Recept uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Zure room-ijs

Ingrediënten:
citroensap, crème double, suiker en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Perzikgranité met shiso

Ingrediënten:
perzik, shiso, suiker en witte perzik

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Le kilimanjaro, glace de chocolat, pralinée - Chocolade-amandelijsberg

Ingrediënten:
amandelen, bittere chocolade, crème chantilly, oploskoffie, praliné, slagroom, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Mousse glacée, pralinée aux noix - appareil à bombe - Walnoot-karamelijs of vulling voor bombes glacées

Ingrediënten:
bruine rum, eidooier, gekarameliseerde walnoten, karamel, kirsch, melk, praliné en room

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / nagerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Frambozensorbet met vruchtengelei

Ingrediënten:
bosbessen, bosvruchtengelei, bramen, frambozensorbet, munt en zwarte bessen

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Yoghurtijs met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, suiker en yoghurt

Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Chocolade-ijs obv chantilly meringuée

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, bruine rum, eiwit, oploskoffie, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

IJsvariaties obv chantilly meringuée

Ingrediënten:
aardbeienpuree, abrikozensaus, chocoladesaus, eiwit, frambozenpuree, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijte vruchten, gemarineerde perzik, kirsch, rum, suiker, vanille-essence en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Tomatensorbet

Ingrediënten:
brandewijn van selderij, citroensap, selderij, suikersiroop en tomatenpulp

Keuken:
Internationaal
Soort:
ijs
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Granaatappelgranité

Ingrediënten:
citroensap, granaatappelsap, honing en sinaasappelsap

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Fichtensprossen-Sugo mit Himbeeren, Kräutersalat und Ziegenquark-eis / Sparrenscheutensap met frambozen, kruidensalade en geitenkaaskwarkijs

Ingrediënten:
crème fraîche, filideeg, filodeeg, frambozensaus, geitenkwark, geitenyoghurt, honing, kruidensalade, magere melk, sinaasappelsap, sparrenscheutensap en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Vanilleroomijs

Ingrediënten:
eidooier, kristalsuiker, melk, room en vanillestokjes

Soort:
ijs