ijs

Zoek naar ijs in uw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
eidooier, marc de champagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Roomijs

Ingrediënten:
ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, mineraalwater, suiker, witte chocolade, witte truffel en witte truffelhoning

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Witte dame

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei, frituurolie, gemalen kokos, paneermeel, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grand marnierijs

Ingrediënten:
ei, grand marnier, sinaasappelrasp, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zureroomijs

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, rood fruit, slagroom, suiker, vanillesuiker, volle melk, witte basterdsuiker en zure room

Soort:
ijs
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Spanje:

Amandel-turrónijs

Ingrediënten:
blanke amandelen, eierdooier, fijne kristalsuiker, slagroom en zoete sherry

Keuken:
Spaans
Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Grapefruit and Black Pepper sorbet

Ingrediënten:
citroensap, glucose, grapefruitsap, pectine lm-104, sorbitol, suiker en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Mango Sorbet

Ingrediënten:
citroenzuur, mango, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Dame blanche

Ingrediënten:
chocoladesaus en vanille-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Pistachio Gelato

Ingrediënten:
glycerolmonostearaat, johannesbroodpitmeel, lambda® carrageen, pistacheboter, pistache-olie, polysorbaat 80, suiker, water en zout

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mokka-ijs Brésilienne

Ingrediënten:
brésiliennenootjes, karamelsaus en mokka-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Omelette Sibérienne

Ingrediënten:
biscuit, eiwitten, ijs, likeur en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Zitronen-Ricotta-Parfait auf buntem Melonensalat / Citroen-ricottaparfait op bonte meloensalade

Ingrediënten:
citroen, ei, eidooier, meloensalade, poedersuiker, ricotta en slagroom

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Perzikgranité met shiso

Ingrediënten:
perzik, shiso, suiker en witte perzik

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Vruchten-ijs

Ingrediënten:
fruit, poedersuiker en room

Keuken:
Internationaal
Soort:
ijs
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Citroenijs

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eidooier, melk, room en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
ijs
Een recept uit  - Heather Lambert - Ice Creams

Recept uit Heather Lambert - Ice Creams :

Amandelfrascati-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, eidooier, melk, ongepelde amandelen, slagroom en water

Keuken:
Amerikaans / Brits
Soort:
ijs
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Basilicum-roomijs

Ingrediënten:
basilicumbladeren, basterdsuiker, eidooier, gelatine, sinaasappel-honigmarinade, wodka, volle melk en volle room

Keuken:
Turks
Soort:
ijs
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Simpel:

Frambozenroomijs zonder ijsmachine

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, poedersuiker, slagroom, framboos en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

granita al cafe

Ingrediënten:
fijne suiker, sicilaans, slagroom en sterke expressokoffie

Keuken:
Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Le Saint-Cyr, glacé - Bevroren chocolademousse met meringues

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, meringues, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Heather Lambert - Ice Creams

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Heather Lambert - Ice Creams :

Blackberry and Apple Ice Cream - Braam- en appelroomijs

Ingrediënten:
appel, bramen, brandy, calvados, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Amerikaans / Brits
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Pistacheijs

Ingrediënten:
eidooier, kirsch, melk, pistachepasta, pistaches, room en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
ijs