ijs

Zoek naar ijs in uw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
eidooier, marc de champagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Bevroren chocolademousse met gekarameliseerde walnoten

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, gekarameliseerde walnoten, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Bevroren chocolademousse met praliné

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, praliné, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina

Recept uit Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina :

Alternatieven voor parfait als vulling voor ijstaarten

Ingrediënten:
geglaceerde kastanjes, gekandeerd fruit, ijsschuim, ijssoufflé, kruim van bitterkoekjes, likeur, meringuekruim en zabaione met slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Tomaten special, 35 Rezepte

Drinken / cocktails uit Tomaten special, 35 Rezepte:

Bloody Mary mit Tomatensorbet - Bloody Mary met tomatensorbet

Keuken:
Mediterraans / Frans / Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Roomijs van geparfumeerde rijst

Ingrediënten:
eidooier, pandanrijst, slagroom, suiker en volle melk

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Eisbombe Alaska / IJstaart Alaska

Ingrediënten:
baiser, biscuitbodem, frambozensorbet en witte parfait

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Recept uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Parfait

Ingrediënten:
ei, eidooier, honing, room en vanillemerg

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Schokoladeneis mit Karamelbirnen und Fleur de Sel / Chocoladeijs met gekarameliseerde peer en fleur de sel

Ingrediënten:
eidooier, fleur de sel, gekarameliseerde peer, karamelsaus, melk, pure chocolade, room, suiker en walnoten

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Bellini, Sorbet von weißem Weinbergpfirsich mit geliertem Champagner / Sorbet van witte wijnbergperzik en champagnegelei

Ingrediënten:
champagnegelei, citroensap, suiker en wijnbergperzikken

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Glühweinparfait mit eingelegten Orangen und Meringueblättern / Gluhweinparfait met ingelegde siaansappel en meringueblaadjes

Ingrediënten:
ei, eidooier, gluhweinspecerijen, ingelegde sinaasappel, meringueblaadjes, poedersuiker, rode ijn, slagroom en zwarte bessensap

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Recept uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Koude "kokosnoot"

Ingrediënten:
cacaopoeder, eiwit, gelatine, kokoslikeur, kokosmelk, kokospoeder, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sour Rhubarb Sorbet

Ingrediënten:
appelzuur, glucosesiroop de40, rabarber, rabarbersap, suiker en witte balsamicoazijn

Soort:
ijs
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Simpel:

Frambozenroomijs zonder ijsmachine

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, poedersuiker, slagroom, framboos en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Roomijs

Ingrediënten:
ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, mineraalwater, suiker, witte chocolade, witte truffel en witte truffelhoning

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Witte dame

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei, frituurolie, gemalen kokos, paneermeel, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Fratello & Sorella:

Gelatine di crema alla vaniglia - Roomijs met vanillesmaak

Ingrediënten:
eidooier, slagroom, suiker, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Stracciatella-ijs

Ingrediënten:
pure chocolade, eidooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Citroen-gelato

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eierdooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Koffie-gelato

Ingrediënten:
eierdooier, espresso, melk, suiker en tia maria

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Semifreddo praline

Ingrediënten:
cognac, ei, kletskop, mandorla, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Granité van granny smith en spinazie

Ingrediënten:
belgische gin, gelatine, granny smithsap, limoensap, limoenzest, ruwe rietsuiker en spinazie

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Recept uit California Dreamin':

Laurierijs

Ingrediënten:
eidooier, honing, kristalsuiker, laurierblad en room

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Kokosijsjes met dadels en kokosnoot

Ingrediënten:
gemalen kardemonpeulen, honing, kokosmelk, kokosrasp en medjouldadels

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs