171 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbanaanbloemboterbroodchocoladeeieidooierfruitgisthoningkaneelkrentenmaïzenanotenpoedersuikerroomslagroomsuikervleesvolle melkwateryoghurtzoutzuivel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Ontbijt / bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Krentenmik

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, gist, kaneel, krenten, melk, sukade, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Kruidkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bruine suiker, ingelegde gember, gembersiroop, honing, koekkruiden, melk, sukade en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Dikke koek

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, ei, melk, rozijnen, sukade en zelfrijzend bakmeel

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Oliebollen

Ingrediënten:
appel, blauwe rozijnen, bloem, gele rozijnen, gist, goudreinet, krenten, melk, slaolie, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
zoete hapjes / frituur / feestdagen
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Kruidkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, cacao, eieren, wortel, hazelnoten, honing, kaneel, kruidnagelpoeder, melk, paneermeel, rozijnen, sukade, vijgen en voltarwemeel

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Koningskoek

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, donkere rozijnen, eieren, honing, krenten, melk, oranjesnippers, oud brood, rum, sukade, vanillepoeder, voltarwemeel en zout

Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kerstbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakkersgist, bittere amandelolie, bloem, boter, melk, poedersuiker, rozijnen, rum, sukade, sultanarozijnen en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Ontbijt / lunch / bij de koffie uit Ingrediënten:

Winterscones

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, gedroogde abrikoos, honing, karnemelk, melk, rozijnen, sukade, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Sweet Home XMAS

Recept uit Home Sweet Home XMAS:

Kerstbroodkrans

Ingrediënten:
bloem, citroen, instantgist, kaneel, krenten, roomboter, sinaasappel, speculaaskruiden, sukade, volle melk, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, krenten, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, sukadesnippers en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Oliebollen (basisrecept)

Ingrediënten:
arachideolie, blanke rozijnen, citroen, donkere rozijnen, gekonfijte sinaasappelschil, goudrenet, zout, bloem, krenten, melk, poedersuiker, sukade, gist en witte basterdsuiker

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Kerstbrood of Stol

Ingrediënten:
amandelen, basterdsuiker, bloemsuiker, boter, citroenschil, eieren, gist, melk, rozijnen, sukade, tarwebloem en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Allerhande kerstclassics 2012:

Gevulde oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, elstar appel, frituurvet, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, sinaasappel, sinaasappelrasp, suiker en sukade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Maids of honour

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, oranjebloesemwater, melk, stremsel, sukade, verse kaaswrongel, volvette room, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / kaas
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pastiera Napoletana - Paastaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroenschil, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, sukade, tarwekorrels, zoet gebakdeeg en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bij de koffie uit Liever lokaal:

Krentgenwegge

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, droge gist, ei, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen karwijzaad, gemalen komijnzaad, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, suiker, sukade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Mijn kerstcake

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, clementine, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde cranberry's, gemberpoeder, kaneel, koekkruiden, lichtbruine basterdsuiker, mandarijn, medjouldadels, rozijnen, stout, sukade en volle melk

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Pastiera - Paastaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, eidooier, gekookt volkorenmeel, kaneel, korstdeeg ii, kristalsuiker, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, sukade, vanille-essence en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...