42 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbleekselderijbotercitroencitroensapeigroentekruidenlaurierolieolijfolieoreganopeperpreisaffraantijmtomaattomatenpureeuivetzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geglaceerde aardappel

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, citroensap, citroenzest, knoflook, olijfolie, peterselie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Rode bieten-soep met zwarte komijn

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, rode biet, rode-wijnazijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, water, yoghurt, zeezout, zout, zwarte komijn en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

courgette en aardappel uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, courgette, gedroogde oregano, gladde peterselie, knoflook, olijfolie extra vierge, rode paprika, tomaten uit blik, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf aux olives - Runderstoofpot met olijven en aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisgarnituur, beurre manié, fond, groene oliijven, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piperadegarnituur, pistou-garnituur, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Gevulde sardientjes

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, bleekselderij, bloem, citroensap, kabeljauwkuit, kappertjes, knoflook, koriander, kurkuma, olijfolie, peterselie, plantaardige frituurolie, pruimtomaat, sardines, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Favabonensoep met morcilla

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, favabonen, knoflook, kruidnagel, laurierblad, morcilla, olijfolie, peper, prei, venkelzaad, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruidenkoek - tourte aux herbes

Ingrediënten:
aardappel, bladerdeeg, boter, crème fraîche, eierdooier, knoflook, kropsla, peper, slagroom, snijbiet, spinazie, verse dragon, peterselie, spinazie, water, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Omeletten met snijbiet en saffraan

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, ei, kruiden, knoflook, melk, peper, plantaardige olie, saffraan, snijbiet, vastkokende aardappel, water en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Polenta met heek - polenta con il merluzzo

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, grof polentameel, heekfilet, kabeljauwfilet, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse bladpeterselie, walnoten, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Groene saus - salsa verde

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, augurk, ei, knoflook, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, artisjok, bloemkool, citroensap, ei, eierdooier, garnalen, gezouten en gedroogde tonijn, groene olijven, kadetjes, kappertjes, kleine champignons, knoflook, langoest, mosciame, oester, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode biet, schorpioenvis, schorseneer, selderijhart, sperziebonen, verse bladpeterselie, volkorencrackers, water, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / feestdagen
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / lunchgerecht uit Filippijnen:

Loempia's

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bruine basterdsuiker, frituurolie, goela djawa, groentenat, haricots verts, jonge wortel, ketjap benteng manis, knoflook, lichte sojasaus, loempiavellen, maïzena, olie, peper, prei, sambal oelek, slablad, sliertsjalot, sperziebonen, ui, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, water, witte kool, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
quiche / vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, laurier, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, spaghetti, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, krab, kreeft, laurier, mosselen, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, sint-jakobsschelpen, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Pilaki - Gedroogde witte bonen in saus

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde witte bonen, knoflook, knolselderij, olijfolie, peterselie, ui, water, winterpeen, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Fijne kruidensoep

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, dille, knoflook, munt, olie, peper, peterselie, sla, spinazie, water, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...