167 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroensapgehaktkruidenlaurierolieolijfoliepaprikapoederpeperpreisuikertijmtomaatuiwitte wijnwortelzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Couscous met groente, rode pepers en knoflook

Ingrediënten:
couscous, dille, gedroogde spaanse peper, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, groene spaanse peper, knoflook, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode spaanse peper, selderijblad, tomatenpuree, ui, venkel, water en wortelloof

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çig köfte - Tartaar van hert à la Nimrod

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, chilivlokken, extra fijne bulgur, hertenlende, ijsblokjes, kaneelpoeder, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, munt, paprikapuree, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Wildfond

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, kalfsbeenderen, knoflook, laurier, peterselie, prei, rode wijn, snijafval van wild, tomatenpuree, water, wildkarkas, witte peperkorrels en wortel

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Kalfsfond

Ingrediënten:
kalfspoot, kalfsbotten, knoflook, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Lamsbouillon

Ingrediënten:
kalfspoot, knoflook, koolzaadolie, lamsbotten, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Basisjus

Ingrediënten:
broeipoot, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, paddestoelen, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijn, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Varkensgebraad Marengo

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, champignons, knoflook, peper, peterselie, tomatenpuree, ui, varkensgebraad, vetstof, water, witte wijn en zout

Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Dunkler Kalbsfond - Donkere kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, san marzanotomaten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bruine gevogeltebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, gevogeltekarkassen, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon / kruiden
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Bruine fond

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloem, groene selderij, knoflook, laurier, peterselie, rode wijn, runderschenkel, spekzwoerd, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

schotel van witte bonen en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, fasolia gigantes, gedroogde oregano, gedroogde tijm, gladde peterselie, knoflook, kristalsuiker, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, tomaten uit blik, uien, water, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

octopus met pasta uit de oven

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gladde peterselie, kaneelstokje, knoflook, laurierblaadjes, octopussen, olijfolie extra vierge, penne, pepertje, pimentbessen, rode wijn, tomatenpuree, uien, water en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gemarineerde champignons

Ingrediënten:
amontillado sherry, champignon, gemalen zwarte peper, knoflook, kruidnagel, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Kisir

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, gemalen komijnzaad, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene chilipeper, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Garnalen risotto

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurierblad, peperkorrel, rauwe ongepelde garnalen, risottorijst, sjalot, tomatenpuree, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / hoofdgerecht uit De man die alles at:

Couscous met venkelgroen

Ingrediënten:
couscous, dille, groene spaanse peper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode paprika, tomatenpuree, ui, venkelgroen, water en wortelloof

Keuken:
Meditteraans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, ei, knoflook, oregano, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rijst, room, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Haal meer recepten op...