Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapdroge witte wijngroentebouillonknoflookkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnsuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatensaus met laurier

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, kaneel, laurierblad, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Sjalot-truffelkorst

Ingrediënten:
boter, fleur de sel, knoflook, laurier, olijfolie, perigordtruffels, sjalotten, tijm, witbroodkruim en zwarte peper

Keuken:
Frans / Turks
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lokerse paardenstoverij met laurier en witlofsalade

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kervel, kruidnagel, laurier, luikse siroop, mayonaise, mosterdzaad, orval trappist, paardenvlees, peper, rode aalbessenconfituur, sjalot, tijm, ui, wit boerenbrood, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Wortelgroentenstamp met gesmoorde sjalot

Ingrediënten:
ahornsiroop, boter, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groentebouillon, kabochapompoen, laurier, olijfolie, puy-linzen, rode wijn, selderijknol, sjalotten, tijm, wortelen, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

In de oven gebakken pompoen en sjalotten met merguez-kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, extra vierge-olijfolie, fijn zeezout, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olijfolie, pompoen, rozemarijn, sjalot, ui, venkelzaad, zeezout, zoet gerookte-paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Gebakken girolles met zwarte kleeftrijst

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, dragon, geitenkwark, girolles, laurier, olijfolie, sjalotten, tijm, truffelolie, zout, zwarte kleefrijst en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Black bean soup - Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine bonen, citroen, ei, hamschijf, knoflook, kruidnagel, laurier, madeira, peper, peperkorrels, prei, soepbeenderen, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Boeuf de Charolles-ribstuk met zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, citroensap, druivenpitolie, fleur de sel, kippenbouillon, knoflook, laurier, mergpijp, olijfolie, peper, runderribstuk, schorseneren, sjalot, tijm, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Moren en Christenen zwarte bonen met rijst - moros y cristianos

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, ui, verse bladpeterselie, witte rijst, zeezout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

De echte Hollandse tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, foelie, groentebouillon, half-om-halfgehakt, laurierblad, margarine, melk, peperkorrels, peterselie, slagroom, soeptomaten, tijm, ui, vermicelli, witbrood, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, brandy, cognac, karkas van kreeft, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, visfumet, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht uit BioBudget:

Uiensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, foelie, jeneverbes, knoflook, laurier, peper, prei, rode wijn, tamari, ui, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...