308 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloembotercayennepepercitroensapcrème fraîcheeigruyèrekaneelknoflookmelkolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieroomsjalotspinaziesuikertijmuiwaterwitte peperwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Crème brûlée met foie gras

Ingrediënten:
eidooier, foie gras, nootmuskaat, rietsuiker en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Speculaaswieltjes

Ingrediënten:
biologische citroen, donkere basterdsuiker, eidooier, melk, bloem, boter, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, amandel, nootmuskaat, ruwe rietsuiker, sinaasappel, slagroom, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch uit Liever lokaal:

Broodjes gevuld met garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eidooier, garnalen, groentebouillon, kadetjes, luxebroodjes, nootmuskaat, puntjes, slagroom, visbouillon, worcestersaus, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Quichettes Alsaciennes

Ingrediënten:
buikspek, cayennepeper, eidooier, eieren, gekookte ham, boter, lente-uitjes, meel, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kaas-soufflé

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, gruyère, melk, nootmuskaat, roomboter en slagroom

Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Tortellini met visvulling

Ingrediënten:
bleekselderij, eidooier, gedroogde marjolein, geel pastadeeg, nootmuskaat, parmezaanse kaas, roze garnalensaus met room, slagroom, tomatensaus met room, ui, wijnazijn, wortel, zeebaars, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Aardappelkroketjes

Ingrediënten:
aardappel, eidooier, eiwit, nootmuskaat, paneermeel, fijn, paneermeel, grof, roomboter, slagroom en zonnebloemolie

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Romeinse gnocchi

Ingrediënten:
boter, eierdooier, griesmeel, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mornaysaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, eidooier, gruyère, nootmuskaat, room en sbrinz

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht uit Culinaria U.S.A.:

Flan

Ingrediënten:
allspice, bruine suiker, ei, eidooier, garderoom, kaneelpoeder, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, pimentpoeder, vanille-essence en water

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / lunch / voorgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bospeen, boter, champignon, eidooier, kalfsborstvlees, kalfsfond, kalfsschouder, nootmuskaat, olijfolie, peper en zout, slagroom, suiker, wilde zwarte rijst en zilverui

Keuken:
Frans
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Quiche met pekelvlees

Ingrediënten:
belegen kaas, geraspt, bloem, eidooier, eiwit, nootmuskaat, pekelvlees, peterselie, roomboter en slagroom

Soort:
quiche
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Quiche met spek

Ingrediënten:
belegen kaas, geraspt, bloem, eidooier, eiwit, nootmuskaat, peterselie, roomboter, slagroom en uitgebakken spek

Soort:
quiche
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Tarte gratinée

Ingrediënten:
aardappels, bintje, bladerdeeg, eieren, gemalen zwarte peper, gruyère, nootmuskaat, slagroom en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Haal meer recepten op...