241 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgemalen komijngemberpoederkaneelknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadkurkumalimoenolieolijfoliepeperrijstspecerijensuikertomaatuiwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Sher-Ping-pannenkoeken

Ingrediënten:
chilisaus, gember, harde witte bloem, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, sojasaus, szechuanpeper, varkensgehakt, water, witte kool, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Tom Yum

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, chiliolie, citroengras, gember, groene chilipepers, garnaal, kaffir-limoenblaadjes, kokkels, koriander, water, lente-uien, limoenen, kippenbouillon, mosselen, oesterzwammen, scheermessen, thaise vissaus en wortels

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kerriebladeren, knoflook, koriander, kurkuma, lendebiefstuk, rode pepers, santen, tamarinde, uien en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Kimchibasis

Ingrediënten:
gember, gochugaru, knoflook, koriander, miso, rietsuiker, rijstmeel, sjalot, water en wortel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rauwe salade & zuringdressing

Ingrediënten:
citroen, gember, klaverzuring, knoflook, koolrabi, koolzuurhoudend water, koriander, lichtbruine basterdsuiker, maanzaad, mineraalwater, molsla, olijfolie, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker, witte banyulsazijn, zout, peper en zout en zuring

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Indiase Lamsribben Met Chapatis En Appelraïta

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, citroensap, garam masala, gember, griekse yoghurt, groene kardemompeulen, knoflook, koenjit, komijnzaad, koriander, lamssparerib, mosterdzaad, nootmuskaat, peper, volkoren tarwemeel, water, wit tarwemeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Keema Aloo

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chapati, chilipoeder, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, mager rundergehakt, naan, rijstolie, tomaat, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Groene mangosalade

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, groene mango, komijnzaad, koriander, suiker, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Aloo gobi

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, gember, groene chilipeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, tomaten, ui en water

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Uitbundig Gemarineerde Satéspiesjes Met Pinda Tamarindesaus

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, chilivlokken, citroengras, donkere sojasaus, gember, kaffir-limoenblaadjes, kardemompeulen, water, kurkuma, lauwwarm water, limoenen, palmsuiker, pinda’s, pindasaus, rosé, tamarinde, knoflook, korianderpoeder, trassi en vissaus

Soort:
vlees
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Pinda vulkaan

Ingrediënten:
bladselderij, bruine suiker, champignons, citroengras, citroensap, gember, ei, gemalen koriander, gemberpoeder, ketchup, ketjap, kokosmelk, korianderzaad, laos, olijfolie, pindakaas, prei, rijst, sojasaus, uien en water

Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Qing chao su xie fen - Vegetarisch "krabvlees"

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chinkiangazijn, eiwit, fijne kristalsuiker, gedroogde shiitake, gember, koriander, kruimige aardappel, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Groentepilaf

Ingrediënten:
bloemkool, cashewnoten, doperwten, gember, koriander, langkorrelrijst, margarine, rode paprika, scherpe kerriepoeder, sperziebonen, ui, water en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor marinade

Ingrediënten:
amandelen, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, sjalot, steranijs, turmeriekpoeder, venkel, water, witte papaverzaadjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Coriander Chutney

Ingrediënten:
gemberwortel, groene peper, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Garnalenpilaf

Ingrediënten:
garam masala, gember, kardemomzaden, kleine gepelde garnalen, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, langkorrelrijst, laurier, margarine, pijpkaneel, tomaten, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...