36 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbakpoederbalsamicoazijnbladerdeegbloembloemenhoningbotercrème fraîcheeidooiereiwitkaneelknoflookolieolijfoliepeperpoedersuikerroomroomkaasslagroomsuikertijmwalnotenwateryoghurtzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tea cakes met lavendel en honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde lavendel, honing, kaneel, lavendelhoning, poedersuiker, taart, zout, zuiveringszout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tea cakes met lavendel en honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde lavendel, honing, kaneel, lavendelhoning, poedersuiker, taart, zout, zuiveringszout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Frambozenflappen

Ingrediënten:
ei, kristalsuiker, maïzena, melk, frambozen, amandel, grof zeezout, honing, bladerdeeg, ricotta, ruwe rietsuiker en citroensap

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Ontbijt / diner / lunch uit Honey & co:

Sabich met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, pita, rode chilipeper, tahin, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Kwartelei op boekweitblini's met veldsla en pinksterbloemen

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, boekweitmeel, citroensap, ei, gist, honing, kwarteleitjes, melk, olie, peper, pijnboompitjes, pinksterbloemen, suiker, veldsla, volkorenmeel, zeezout en zevenbladblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Cateau de crepes

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dille, ei, gerookte zalm, honing, huttenkase, melk en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

De uienfamilie

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / nagerecht / high tea uit De (perfecte) man in de keuken:

Aardbeien taartjes

Ingrediënten:
aardbei, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, eidooier, honing, kristalsuiker, poedersuiker, slagroom, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Kaastasjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, camembert, eieren, honing, meel, rode bosbessen, citroensap, sinaasappelsap en zout

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Crêpes met peren

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, halfvolle melk, honing, peer, saffloerolie, sauternes, suiker, versgemalen zwarte peper, zoete witte wijn en zout

Soort:
fruit / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Walnoottaart - karithopitta

Ingrediënten:
bakpoeder, beschuitkruim, bloem, boter, citroensap, citroenschil, compote, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, honing, kruidnagel, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, walnoten, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Najats recept voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, ei, gele ui, gemalen komijn, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, harissa, honing, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rundergehakt, sinaasappelsap, sukade, sumak, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mosterd-honingsaus

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, geklaarde boter, grove mosterd middelscherp, kastanjehoning, olie, peper, sinaasappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van vers en gedroogd gras

Ingrediënten:
ascorbinezuur, bladgelatine, bloemenhoning, citroensap, citroenzuur, eidooier, groene appelsap, hooiroom, invertsuiker, kamillebloem, oost-indische kers, raapzaadolie, schapenzuring, suiker, tijmbloemen, water, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengalantine

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, champignon, citroensap, courgette, eiwit, honing, kalkoen, kalkoenkarkas, kalkoenorganen, knoflook, krenten, laurierblad, nootmuskaatpoeder, parmezaanse kaas, preitjes, rode wijn, saffloerolie, spinazie, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van aardbeien en kamille

Ingrediënten:
bladgelatine, bloemenhoning, citroensap, citroenzuur, eidooier, ijzerhardkruid, invertsuiker, kamille, majoraan, oregano, polka-aardbeien, raapzaadolie, room, schapenzuring, suiker, venkeltak, vliertak, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit / eieren, kaas en zuivel / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Appelcake met walnoten

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, eieren, elstar, bloem, gehakt, honing, roomboter, citroensap, kaneel, vanille-extract, walnoten, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Appelcake met walnoten

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, eieren, elstar, bloem, gehakt, honing, roomboter, citroensap, kaneel, vanille-extract, walnoten, witte basterdsuiker en zout

Haal meer recepten op...