47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembonenfruitgranengroentekaaskikkererwtenknoflooknotenolijfoliepeperpeterselietijmtofuuivisvleeswaterzadenzoutzuivel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pasteitjes met koolraap en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, groentebouillonpoeder, koolraap, melk, oude cheddar, peterselie, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Antiliaans
Soort:
quiche / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Gebraden runderborststuk

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, engelse mosterd, halfvolle melk, koolraap, olijfolie, rodewijnazijn, rozemarijn, runderborststuk, ui, wortel, zonnebloemolie en zwartebessenjam

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Aardappelbrood met rapensalade

Ingrediënten:
aardappel, bakpoeder, bloem, boter, ei, mayonaise, meiraap, melk, mierikswortel, mosterd, olie, peper, veldsla, wortel, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tweekleurige sformato - sformato bicolore

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, ei, emmentaler, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, spinazie, verse tijm, worteltjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelkroketjes met groente

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, ei, groente, kruimige aardappel, melk, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Kippenstoof - op 4 manieren

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, ei, goudse kaas, halfvolle melk, kippenvlees, knolselderij, lasagnavellen, laurier, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, tijm, ui, winterwortel en zelfrijzend bakmeel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Spruitjesgratin met fenegriekkaas

Ingrediënten:
boter, ei, fenegriekkaas, groente, peper, slagroom, spruiten, tijm, volle melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Asperges met peterselie

Ingrediënten:
boter, eidooier, groente, melk, peterselie, suiker en witte asperges

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Gekruide kippenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, droge witte wijn, ei, groenten, kip, knoflook, melk, peterselie, room, tijm en waterkers

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Piccalilly-oliebollen

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / groente / feestdagen
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Wildplukken: winterpostelein + recepten

Ingrediënten:
aardappel, aardappels, appel, appelsap, bloemen, boerenboter, boter, eidooier, groenten, honing, kruimige aardappels, melk, nootmuskaat, peper, peper en zout, puree, sla, spinazie, stamppot, volle melk, wild, winterpostelein, yoghurt, zout en zure appel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

8 regels voor een goede hartige taart

Ingrediënten:
bietjes, bloemkool, boter, broccoli, deeg, eieren, eiwitten, kaas, groenten, kaas, knoflook, margarine, melk, paneermeel, patentbloem, specerijen, spinazie, suiker, taart, vet, wortel, zeeuwse bloem en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe kies je een vleesvervanger?

Ingrediënten:
bloem, hamburgers, eiwit, eiwitten, granen, groente, groenten, melk, noten, peulvruchten, quorn, seitan, soja, sojabonen, specerijen, tempeh, tofu, vet, vlees, zout en zuivel

Haal meer recepten op...