455 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakkersgistcitroenraspeieidooiergedroogde gistgriessuikerinstantgistkaneelkrentenkristalsuikeroliepatentbloempoedersuikerrumslagroomvanillesuikervolle melkwaterwitte basterdsuikerzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Scones (met gist)

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eieren, gedroogde gist, gist, karnemelk, krenten, rozijnen, suiker en zout

Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

dps Recipe pic

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, tafelzout en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Het Laura’s bakery bakboek:

Abrikozen Kruimelvlaai

Ingrediënten:
abrikozen, banketbakkersroom, bloem, droge gist, ei, boter, melk, paneermeel, zout en suiker

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Miniblini's met kaviaar

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, droge gist, ei, gist, imitatiekaviaar, kaviaar, melk, suiker, verse dille, verse kervel, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Ontbijt uit Culinaria U.S.A.:

Paasbrood - easter bread

Ingrediënten:
amandelessence, bloem, boter, droge gist, ei, gemalen mahlepi, gemalen weichselkersenpitten, melk, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Grieks / Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pastis landais

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, water, oranjebloesemwater, parelsuiker, rum, tafelzout, vanillestokjes en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Vetkoek - lardy cake

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, droge gist, eigeel, gekonfijte citrusschil, kaneel, krenten, melk, patentbloem, reuzel, rozijn, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Koken met Sylvia Witteman:

Kaneelbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, droge gist, ei, kaneel, melk, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / nagerecht / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Kleffe Klaas

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, ei, gedroogde gist, gerookt spek, katenspek, melk, rozijnen, stroop, suiker, gist en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Beignets à la cannelle

Ingrediënten:
citroenen, eieren, bloem, boter, gedroogde gist, kaneelpoeder, koolzaadolie, kristalsuiker, tafelzout, vanille-extract, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Blini´s met gerookte sprot

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, droge gist, ei, gerookte sprot, melk, sjalot, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Blini´s met gerookte vis

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, droge gist, ei, gerookte zalm, melk, palingfilet, sjalot, suiker en verse dille

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Limburgse kersenvlaai

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, droge gist, kersen uit blik, maïzena, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Ontbijt / brunch / lunch uit Koch!:

Zoete hoorntjes

Ingrediënten:
droge gist, eieren, bloem, zout, melkpoeder, melk, olie, roomboter en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Croissants

Ingrediënten:
bloem, boter, eierglazuur, gedroogde gist, melk, olie, suiker, gist, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Koningscake - king's cake plus vulling plus glazuur

Ingrediënten:
allspice, basterdsuiker, bloem, boter, donkere rum, droge gist, ei, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, maple syrup, melk, pecannoten, pimentpoeder, poedersuiker, sinaasappelrasp, tafelsuiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Haal meer recepten op...