70 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebladpeterselieboterbruine basterdsuikereikaneelketjap benteng manisknoflookkomkommerkorianderkruidenlimoensapmuntolieolijfoliepepersambal oelektomaatuiwaterzoete indonesische sojasauszonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsfilet met pinda's, kokosmelk en salsa van rode ui

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, ciderazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gezouten pinda's, grof zeezout, kapperappeltjes, knoflook, kokosmelk, koriander, lamsfilet, olijfolie, peterselie, piquillopepers, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, sumak en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Peruviaanse salade

Ingrediënten:
avocado, babymaiskolf, citroensap, gevulde olijven, kappertjes, knoflook, kwartelei, langkorrelrijst, mosterd, olijfolie, rode paprika, sla, spaanse ham, sperziebonen, suiker, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vlees / rijst / vegetarisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Bloody Mary

Ingrediënten:
chilipepers, citroen, citroensap, suiker, laurierblaadjes, lende, zout, mierikswortel, pepers, peterselie, tomaat, selderijstengel, tabasco, mosterdzaad, zout, tomaten, tomatensap, ui, kruiden, water, wodka, worcestersaus en zwarte peperkorrels

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde komkommers

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, citroensap, droge witte wijn, ham, komkommer, paddestoelen, peper, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, suiker, tomaten, uien, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroensap, courgette, gemalen piment, kaneel, krenten, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfslong en -hart - Salonbeuschel

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, boter, citroensap, kalfshart, kalfslong, kappertje, knoflook, laurierblad, marjolein, meel, mosterd, peperkorrel, slagroom, soepgroenten, suiker, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wijnazijn, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gestoofde kip in kokossaus - kari ajam kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, drumsticks, gedroogde kokos, kippenbout, kippendelen, klapper, knoflook, limoensap, mild kerriepoeder, sambal oelek, sambal trassi, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalencurry - kari oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortel, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirienoten, koenjit, kurkuma, limoensap, noorse garnalen, peper, sambal trassi, ui, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Paddestoelensalade - lalab tjendawan

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, cantharel, champignon, citroensap, citroenschil, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, limoenschil, maïskorrels, oesterzwam, olie, paddestoelen, rode paprika, sambal oelek, sjalot, ui, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 1

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, kokos, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pinda, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, tahoe, taugé, tempeh, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met pindasaus - Tahoe goreng saoes katjang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 3

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, olie, omelet, pindakaas, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gebakken zoete aardappelen met koude sojasaus - kentang tjoloh-tjoloh

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, groene paprika, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, oebie, olie, rode paprika, rode spaanse peper, rode ui, sambal oelek, sjalot, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, yam, zoete aardappel, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...