84 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijncitroensapcourgettegroenteknoflookkruidenolieolijfolieoreganopaprikaspecerijentijmtomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ratatouille "Nicoise"

Ingrediënten:
ansjovisfilet, aubergine, basilicum, courgette, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaat en tomatenpuree

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

caponatina

Ingrediënten:
ansjovisfilets, aubergines, basilicumbladeren, beleekselderij, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, pijnboompitten, bladpeterselie, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomatenpuree, tomaten uit blik, wortels en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Parmigiana van gefrituurde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, bloem, gedroogde oregano, ei, mozzarella, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, peper, peterselie, melk, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, verse basilicum, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Auberginesalademet munt

Ingrediënten:
ansjovispasta, aubergine, basilicum, lente-uitjes, munt, olijfolie, oregano, peper, bladpeterselie, tomaat, wittewijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Zomerse gevulde paprika's

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, gedroogde oregano, gezouten ansjovis, groene paprika, gruyère, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, bladpeterselie, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken gemengde groente met olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bonenkruid, courgette, groene paprika, kervel, knoflook, majoraan, olijfolie, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Provencaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zomers gevulde paprika's - peperoni ripieni d'estate

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, aubergine, gedroogde oregano, groene paprika, gruyère, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, tomaat, verse basilicum, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan lasagne met seitan gehakt en bloemkool bechamel

Ingrediënten:
aubergine, bechamelsaus, bloemkool, courgette, courgette, gehakt, kaas, knoflookpoeder, kokosolie, kruidenmix, lasagne, lasagnebladen, melk, pasta, peper, seitan, spinazie, knoflook, tomaten, tomatenpuree, vegetarisch gehakt, verse basilicum, vleesvervanger, witte ui en zongedroogde tomaat

Een recept uit Saskia, Elise & Emma

Recept van Gezond en Lekker:

Nacho schotel met veel groenten

Ingrediënten:
aubergines, avocado, cayennepeper, courgette, crème fraîche, oude kaas, tomatenpuree, knoflookpoeder, korianderpoeder, kruiden, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper, taco, gemalen komijn, zout, tomaten en uienpoeder

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegetarische tandoori tempeh met zoetzure groenten en platbrood

Ingrediënten:
basilicum, brood, garam masala, gember, groene kruiden, groenten, honing, kaneel, kip, knoflook, kokosolie, komijn, komkommer, koriander, kruiden, kruidnagel, marinade, masala, nootmuskaat, olie, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pasta, peterselie, platbrood, rode paprika, sesamzaad, sesamzaadjes, tandoori kruidenpasta, tempeh, tomatenpuree, verse koriander, verse peterselie, witte wijnazijn, witte wijnazijn, wortels, wraps en zwarte peper

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

"Lamsbout" uit zee - gigot de mer

Ingrediënten:
aubergine, courgette, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse tijm, visfilet, vismoot, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroenkruid, courgette, droge witte wijn, frituurvet, groene kruiden, grof zeezout, kabeljauwfilet met huid, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peper, peterselie, rozemarijn, spaanse peper, tijm, tomaten, tomatensap, ui, vastkokende aardappels en zoete paprika

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Haal meer recepten op...