88 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroencitroensapdillekaneelkippenbouillonknoflookkorianderkruidenmuntolieolijfoliepeperpijnboompittenrisottorijstsuikertomaattomatenpureewitte wijnzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Rijst met varkenslong

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, kaneel, kruiden, parmezaanse kaas, peper, rijst, tomatenpuree, ui, varkenslong, vet spek, water, witte wijn en zout

Soort:
bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met mosselen en paprika

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, citroen, margarine, mosselen, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

pilav van mosselen en rijst

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gladde peterselie, knoflook, langkorrelige rijst, lente-uitjes, mosselen, olijfolie extra vierge, uien, verse dille, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Spanakorizo - Spinazie met rijst

Ingrediënten:
citroen, ei, langkorrelrijst, munt, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, spek, spinazie, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde tomaten met rijst

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, knoflook, margarine, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Dolma's gevuld met wilde rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, tomaat in blik, ui, water, wijnbladeren, wilde rijst, witte rijst en yoghurt

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip met rijst - poule au riz

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, kippenorgaanvlees, langkorrelrijst, laurierblad, peper, plantaardige olie, poularde, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte bourgogne, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst met vissmaak - arroz a banda

Ingrediënten:
aioli, citroen, garnalen, gedroogde spaanse peper, heilbot, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel, prei, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, schelpen, tomaat, tomatenpuree, ui, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, visafval, viskoppen, water, witvisfilet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Shorba van tabyit - Dikke soep van kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude soep van groene tuinkruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Humkessoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, knolselderij, laurier, peterselie, prei, procureur, rijst, rookworst, snijboon, tijm, ui, verse worst, water, winterpeen, witte bonen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / voorgerecht uit Turks kookboek:

Yaprak sarma - Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
citroensap, kaneel, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rijst, rozijnen, tomaten, ui, water, wijnbladeren en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...