168 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeigemberknoflookkorianderkruidenkruidnagelolijfoliepaneermeelpeterseliespecerijensuikertomaattomatenpureeuivetwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Iraakse hashwa - Vulling voor gevogelte

Ingrediënten:
amandelen, amandelstaafjes, kaneel, kardemom, kippenbouillon, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, pijnboompitten, piment, pistaches, rundergehakt, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Recept uit Gevulde deeghapjes:

Ravioli met noten en druivenjam

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, druivenjam, fijne suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, olijfolie, peper, quatre épices, suiker en walnoten

Soort:
zoete hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zwartzuur van kip

Ingrediënten:
aardappelmeel, braadkip, frisse rode wijn, kaneelstokje, kruidnagel, natuurazijn, nootmuskaat, plantaardige olie, rode ui, zoete sojasaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nanne Hogeland, Saskia Lelieveld en Julie Tavernier - Goed zoet

Recept uit Goed zoet:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, amandelschaafsel, anijszaad, bakpoeder, blanke amandelen, gemberpoeder, havermoutvlokken, kaneel, kardemompoeder, kokosbloesemsuiker, kokosolie, kruidnagelpoeder, maïzena, melk, nootmuskaat, peper, piment, rijst, rijststroop, roomboter, witte peper en zeezout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Marokkaanse stoofpot

Ingrediënten:
amandelen, bruine fond, gember, honing, kaneel, kippenbouillon, lamsbout, nootmuskaat, pruimedanten, saffloerolie, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Worst met roodloof, ui en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijs, boter, gemalen kardemom, kaneel, karwij, kweeperenpasta, nootmuskaat, olie, peper, radicchio, speculaaskruiden, walnoten, worst en zoete ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kwartels in witte-wijnsaus

Ingrediënten:
bouillon, kaneel, kwartel, mosterdpoeder, nootmuskaat, olijfolie, peper, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gesmoorde kwartels

Ingrediënten:
bloem, kaneel, kwartel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, ui, verse tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

El haman del aroussa - Bruidsduiven

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, duiven, foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kalfsgehakt, kaneel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, poussins, pruimedanten, rozijnen, rundergehakt, uiensaus, walnoten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux dattes - Kip met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, citroensap, dadels, foelie, honing, kaneel, kip, nootmuskaat, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte beh - Stoofvlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gele spliterwten, kalfsschouder, kaneel, kweeperen, lamsschouder, nootmuskaat, peper, runderschouder, suiker, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Herfstpastei

Ingrediënten:
bloem, chilipoeder, ei, gemberpoeder, paddestoel, hertebiefstuk, kaneel, ketchup, ketjap, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, rundergehakt, wild zwijnfilet en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Prune Tzimmes - Tzimmes met prumedanten

Ingrediënten:
all spice, kaneel, kippenvet, nieuwe aardappel, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gevulde uien

Ingrediënten:
bitterkoekjes, ei, kaneel, luganega, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Ciriole-pasta met wild-zwijnsaus

Ingrediënten:
ciriole, extra vierge olijfolie, jeneverbes, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, pecorino, peper, rode wijn, tomatenpuree, ui, wild-zwijngehakt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux dattes - Lamsvlees met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Jerk-Würzmischung - Jerkkruidenmengsel

Ingrediënten:
gemalen komijnzaad, gemalen koriander, gemalen piment, gemberpoeder, habanero-chilipeper, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lente-ui, limoensap, nootmuskaat, olijfolie, poedersuiker, rode dutch red chilipepers, schotch-bonnet chilipeper, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Jamaicaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Haal meer recepten op...