100 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbloembotercitroensapeigembergroene kruidenkaneelknoflookkomkommerkorianderolieolijfoliepeperpeterselietomaattomatenpureeuivetwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe kook je met Nederlandse specerijen?

Ingrediënten:
appelmoes, asperges, avocado, bessen, bloemkool, boter, chocolademelk, foelie, friese nagelkaas, gemalen kruidnagel, groene peper, groenten, kaneel, kaneelpoeder, kaneelstokjes, knolselderij, koekkruiden, koffie, komijn, koolrabi, kruiden, kruidkoek, kruidnagel, kruidnagels, kruidnoten, muskaatnoot, nootmuskaat, peper, pompoen, raapstelen, rijst, rode bes, rode kool, rode peper, room, roze peper, snijbiet, specerijen, speculaas, sperziebonen, spinazie, spruiten, spruitjes, stoofpeertjes, suiker, vruchten, water, waterkers, witte chocolade en witte peper

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Groentevinaigrette

Ingrediënten:
augurk, bieslook, bleekselderij, bloemkoolblad, bloemkoolroosjes, dille, dragon, kervel, koolrabi, mierikswortel, olijfolie, prei, radijs, sjalot, suiker, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Pikante karnemelksoep

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, citroenmelisse, citroensap, dille, dragon, gemberpoeder, karnemelk, kervel, paprikapoeder, pompoen, radijs, suiker, worcestershiresaus, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
azijn, bernagie, bieslook, dille, dragon, eidooier, kervel, olie, peper, peterselie, pimpernel, suiker, yoghurt, zout, zure room en zuring

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de homard - Blaquette van kreeft

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dikke room, haricots verts, kervel, kippenbouillon, kreeft, bladpeterselie, prei, sjalot, suiker, witte peper, witte wijn, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Romige kruidendressing

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bosui, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, kervel, knoflook, koriander, peterselie, rodewijnazijn, sjalot, slagroom, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Fijne kruidenboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, groene kruiden, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Patrijs met chips van Bloemendaalse kool

Ingrediënten:
bessen, bloemendaalse kool, boter, gember, groene kruiden, kaneel, patrijs, peper, peperkorrels, roze peperkorrels, sinaasappelsap, spek, suiker en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Tarfist uit Fez

Ingrediënten:
amandelen, boter, broodkruim, honing, kaneel, kruiden, kruidnagel, saffraan, spijknardus, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spitskoolsalade met smaken van kimchi

Ingrediënten:
chiliflakes, citroenzest, fijne suiker, gember, granaatappel, granny-smithappels, grof zout, rode ui, spaanse chilipeper, spitskool, sumak, tuinkruiden en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gestoofde lamsschouder met pruimen en rozen

Ingrediënten:
gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemompeulen, gemalen koriander, kaneel, kaneelstokje, knoflook, knolselderij, kristalsuiker, kruiden, lamsschouder, rode pruimen, ui, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...