199 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikereigemberketjap benteng manisketjap maniskomkommerkorianderlaoslimoensapolieolijfoliepeperplantaardige oliesambal oeleksperziebonentomaattrassiuiwaterzoete indonesische sojasauszout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Doubles

Ingrediënten:
barra’s, bruine suiker, citroensap, groene peper, ui, kerrie, kikkererwten, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, knoflook en zonnebloemolie

Keuken:
Trinidad en Tobago
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Gemarineerde karbonade en maïskolf in sinaasappelboter

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, donkere basterdsuiker, haaskarbonade, japanse sojasaus, knoflook, maïskolven, pittige mosterd, roomboter, sinaasappel, tomatenketchup en zonnebloemolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Alioli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, knoflook, moscatelazijn, scharreleidooier, suiker, wittewijnazijn, zoete wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sambal goreng telor

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gezeefde tomaat, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, laos, sambal oelek, sereh, tomaten, trassi, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Kort gegrilde coquilles met zoetzure daikon en chili-jam

Ingrediënten:
citroensap, coquilles, daikon, fijne kristalsuiker, galangal, gedroogde garnalen, granny smith, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, rode peperkorrels, rode radijs, rood minisnijbietblad, tamarindewater, thaise sjalotjes, veldsla, vissaus en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide Balinese kip - ajam panggang Bali

Ingrediënten:
braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Sterk gekruide, geroosterde kip - ajam pangang pedis

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, kecap manis, knoflook, sambal oelek, sambal trassi, ui, versgemalen zwarte peper, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Duivelse kip - ajam setan

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, lombok rawit, sambal oelek, spaanse peper, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in roedjaksaus - ajam boemboe roedjak

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, drumsticks, dunne kokosmelk, goela djawa, kemirienoten, kippenbout, knoflook, sambal oelek, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Wildsaté

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, suiker, ui, wild, zonnebloemolie en zout

Soort:
barbecue/grill / wild
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Gefrituurde sardineballetjes

Ingrediënten:
bloem, citroensap, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, sardines, tomaat, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in scherpe saus - sambal goreng telor Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gemalen chilipeper, goela djawa, kemirienoten, knoflook, laos, limoensap, margarine, sambal trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gepocheerde eieren - goelai telor molaboh

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, maïsolie, sambal oelek, sambal trassi, taugé, ui, verse bladselderij, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Pikante meiknolletjes

Ingrediënten:
appelazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde anchopeper, ingemaakte citroenen, kardemom, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, meiknolletjes, olijfolie, rode chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...