276 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroeneigemalen komijngembergroentebouillonkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadkurkumalimoenlimoensapolieolijfoliepepersambal oelektomaatuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Tuinbonen met citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, gemalen piment, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, tuinbonen, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met pijlinktvis, peper en koriander

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, kiwi, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, risottorijst, rode spaanse peper, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / pekel en marinades
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Marokkaanse mosselen

Ingrediënten:
brood, citroensap, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, gember, knoflook, koriander, mosselen in blik en sjalot

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Doubles

Ingrediënten:
barra’s, bruine suiker, citroensap, groene peper, ui, kerrie, kikkererwten, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, knoflook en zonnebloemolie

Keuken:
Trinidad en Tobago
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Zoete aardappel soep - Lovemyfood.nl

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, citroensap, currypoeder, extra vierge olijfolie, gedroogde koriander, gember, groentebouillon, ui, kurkuma, vruchtensap, knoflook, verse koriander, winterwortel, witte bonen en zoete aardappels

Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Zoete aardappel soep

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, citroensap, currypoeder, extra vierge olijfolie, gedroogde koriander, gember, groentebouillon, ui, kurkuma, vruchtensap, knoflook, verse koriander, winterwortel, witte bonen en zoete aardappels

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Lamsvlees kubbe nia

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, groene peper, knoflook, koriander, lamslendefilet, tahin, ui, water, witte peper, zout en peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / hoofdgerecht uit Noedels:

Balinese eendensaté op gebakken noedels

Ingrediënten:
chilipoeder, citroengras, citroensap, eendenborsten, galanga, gember, kaneelpoeder, kardemomzaadjes, karwijzaad, knoflook, koenjit, korianderzaadjes, kruidnagel, noedels, nootmuskaat, pindaolie, sjalot, tamarindewater en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Yoghurtmarinade voor geroosterde kip, lamsvlees of vis

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Frisse ballen van big uit de oven

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, ei, gemalen koriander, half-om-halfgehakt, harissa, karwijzaad, knoflook, olijfolie, rijst, sjalot, tomaten uit blik, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - islamitisch-mediterrane marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Melokhia-bladsoep - melokhia

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gedestilleerde azijn, gedroogde melokhia bladen, geklaarde boter, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, ui en vleesbouillon

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Egyptisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Ketchupcurry met kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde chilivlokken, gember, kerriepasta, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, koriander, tomatenketchup, ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Paddestoelen met wheat berries

Ingrediënten:
citroensap, hele tarwekorrels, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, wheat berries, wilde paddestoelen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Falafel met saus

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, frituurolie, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, peterselie, saus voor falafel en ui

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...