76 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapcourgetteextra vierge olijfoliegroenteknoflookkruidenoliepaprikapeperpeterseliespinaziesuikertijmtomaatuivruchtensapwaterwortelzeezout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met gedroogd fruit

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikoos, gedroogde appel, gedroogde cranberry's, gedroogde kersen, gedroogde mango, gedroogd fruit, graan, groente, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Krokante viskoekjes verpakt in gerookt doorregen spek

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroen, gedroogde rode spaanse peper, gerookt dooregen spek, gerookte forel, gerookte zalm, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, prei, waterkers, witbrood en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofd rundvlees - mechado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroensap, citroenschil, knoflook, kruidenazijn, laurierblad, limoensap, limoenschil, olie, prei, rode spaanse peper, runderstoofvlees, sliertsjalot, sukadestuk, tomaat, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / aardappelgerecht
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Eenogige bouillabaisse - bouillabaisse borgne

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cayennepeper, ei, knoflook, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, sinaasappelschil, takje venkel, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bouillabaisse met aioli

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bouquet garni, citroensap, dorade, garnalen, knoflook, olijfolie, peper, pernod, prei, red snapper, rode poon, rogvleugel, romatomaat, saffraan, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkel, wijting, zeebaars, zeebrasem, zeeduivel, zeepaling, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, broodkruim, eierdooier, cayennepeper, gedroogde chilipeper, goudbaars, grof zout, heek, heilbot, kabeljauw, knoflook, krabben, mul, olijfolie, olijfolie, pastis, pernod, pieterman, prei, ricard, saffraandraadjes, saffraanpoeder, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, tomaat, ui, venkelzaad, vis, zeebaars en zeeduivel

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, krab, kreeft, laurier, mosselen, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, sint-jakobsschelpen, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, laurier, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, spaghetti, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Vegetarische fish-and-chips van bloemkool

Ingrediënten:
amandelmeel, bloemkool, citroen, courgette, extra vierge olijfolie, hüttenkäse, kappertjes, krieltjes, patat, prei, scharreleieren, tartaarsaus, knoflook, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zeezout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Midden-Oosterse stamppot met falafel

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, citroen, deeg, gerookte paprika, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, peper en zout, peterselie, pompoen, prei, preien, ras el hanout, rode peper, speltmeel, stamppot, tahin, knoflook, knoflook, verse koriander, kruiden, water, yoghurt, zout en 
zout en peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Rijst met artisjok, asperge en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
artisjokken, basmatirijst, bosui, bosuien, bouillon, citroen, citroensap, erwtjes, groene asperges, groenten, ingemaakte citroen, kippenbouillon, olijfolie, prei, rucola, olijfolie, snijbonen, tuinbonen, waterkers en zout

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen

Ingrediënten:
water, bietjes, chilipoeder, citroen, citroensap, erwtenscheuten, olijfolie, groenten, hummus, ingemaakte citroen, jonge rode bietjes, kikkererwten uit blik, marjolein, meirapen, olie, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rosé, vruchtensap, tahin, tijm, knoflook, tijm, kurkumapoeder, venkel, kruiden, peper, versgemalen zwarte peper, wortels, zeezout, 
zout en peper en zuring

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

The Happy Pear: Turkse preischotel van fevziye

Ingrediënten:
basmatirijst, bulgur, citroen, citroensap, dille, extra vierge olijfolie, groenten, water, olie, olijfolie, prei, rijst, vruchtensap, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, volkorenbrood, water, wortel, wortels, zeezout, zetmeel, zoetstof en 
zout en peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Snack of tussendoortje uit De vrolijke keuken:

Boter op zee

Ingrediënten:
aardbei, amandel, avocado, groente, honing, mayonaise, olijfolie, peper, pindakaas en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Haal meer recepten op...