70 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: boterbroodjegroene kruidengroentehamburgersknoflookkruidenmelkolieolijfoliepaneermeelpeperspecerijenuivetvleesvervangerwaterwortelzonnebloemolie
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / avondmaal uit Tomaten:

Tomaten-kruidenrol

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, eieren, bloem, citroenrasp, parmezaanse kaas, gladde peterselie, kerstomaat, laurierblad, ricotta, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Omelet met tomaten

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, eieren, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, peper, tomaten, vetstof en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Hors d'oeuvre

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, ei, aardappel, gele paprika, groene paprika, komkommer, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaat, wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Crabcakes met frisse citrus-tomatenmayo

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bleekselderij, boter, broodkruim, citroen, crème fraîche, ei, eidooier, gerookt paprikapoeder, krabvlees, olie, paneermeel, peper, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
mosterd
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Asperges met garnalen

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bloemen, bospeen, castric, cherrytomaten, citroenschil, citrusolie, fijn zeezout, fleur de sel, hollandaisesaus, hollandse garnalen, kervel, kruiden, kwarteleitjes, minicourgette, natuurazijn, nootmuskaatbolletje, vers laurierblaadje, viooltjes, witte asperges en zoetzuur

Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Rauwkost met eierdip

Ingrediënten:
avocado, basilicum, bieslook, eieren, ei, ham, honing, komkommer, mosterd, ham, rauwkost, tomaat, tomaten, vlees, water, wortels, yoghurt en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Ramequin

Ingrediënten:
eieren, emmentaler, groene kruiden, melk, nootmuskaat, peper, tomaat, witbrood en zout

Soort:
kaas
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Visfilets met blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, eierdooiers, groene kruiden, limoen, peper, sjalot, tomaat, vetstof, visbouillon, visfilets, water, witloof, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Asperge "Raadshuiskelder"

Ingrediënten:
asperges, braadkuiken, citroensap, ei, eidooier, knoflookpoeder, mayonaise, room, tabasco, tomaten, tuinkruiden en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Kaaswaaiers

Ingrediënten:
ansjovis, diepvriesbladerdeeg, ei, eierdooier, paprikapoeder, parmezaanse kaas, suiker, tuinkruiden, zongedroogde tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / vis / kaas
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Visterrine

Ingrediënten:
asperge, ei, eiwit, frisse salade, gelatine, gepocheerde rog, groene kruiden, groene kruidenmayonaise, kappertjes, laurier, peperkorrels, pocheervocht, prei, selderij, tijm, tomatenpuree, visbouillon, water, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Zondagse rijstsalade

Ingrediënten:
ansjovis, ei, langkorrelrijst, Maïs uit blik, mosterd, olijfolie, olijven, peper, rijst, rode wijnazijn, tomaten, tonijn op olie, tuinkruiden en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

The Green House: Utrechtse urban farm

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bieslook, bietensalade, boerenkaas, cherrytomaatjes, chocolade, cress, daikon, deeg, ei, groente, groenten, hart, ijs, kruiden, mede, mosterdblad, munt, oregano, peper, radijsjes, room, sorbet, kruiden, vis, vlees, water, witte asperges, worteltjes, zeekraal en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentequiche

Ingrediënten:
deeg, broccoli, eieren, gemalen kaas, groene kruiden, knoflook, melk, nootmuskaat, peper, preiwit, room, tomaten, vetstof en zout

Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Basisrecept uit Parade van pasta & pizza:

Pasta met een kleurtje

Ingrediënten:
bloem, ei, kurkumapoeder, olie, rode bietensap, saffraanpoeder, spinazie, tomatenpuree, verse basilicum, kruiden, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Mosselsoep - soupe aux moules

Ingrediënten:
eierdooier, kooknat, kruiden, mossel, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaat, ui, venkelzaad, versgemalen zwarte peper, wilde venkel, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Shakshuka met kidneybonen en tahindressing

Ingrediënten:
bulgur, eieren, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kidneybonen, olijfolie, paprikapoeder, pitabroden, tahin, knoflook, tomaat uit blik, kruiden, citroensap, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Eiersla

Ingrediënten:
citroensap, ei, kappertjes, kruiden, mosterd, olie, peper, room, salade, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sandra van Schijndel - Let's go Paleo

Recept uit Let's go Paleo:

Paleo-minipizza’s

Ingrediënten:
amandelmeel, basilicum, chiazaad, eieren, gebroken lijnzaad, kaas, kruiden, oregano, pompoenpitten, rode paprika, sesamzaad, tomaten, zonnebloempitten en zout

Haal meer recepten op...