24 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbieslookbladpeterseliebloemboterbouquet garnicayennepeperchampignondroge witte wijneieidooiergehaktkerriepoederkokosmelklaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterselieroomtabascotijmtomatenpureeuiwitte wijnzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, garnalen, gevulde olijven, knoflook, komkommer, roquefort, slagroom, tabasco, tartaar, ui, verse dille, verse peterselie, witte peper, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Witlof in bruin bier met duinkonijn

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, kalfsjus, knoflook, konijnenbout, olijfolie, peper, slagroom, trappistenbier, ui, verse bieslook, verse tijm, witlof en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebraden Chaams hoen

Ingrediënten:
boter, citroensap, kip, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Kreeftenbisque

Ingrediënten:
bieslook, bouquet garni, citroensap, cognac, knoflook, kreeft, olijfolie, peper, prei, selderij, slagroom, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Soesjes met pikante vulling

Ingrediënten:
avocado's, bieslook, boter, citroensap, dragon, ei, eierdooiers, kaas, knoflook, krulpeterselie, peper, platte kaas, room, sjalotten, soezendeeg, witte saus en zout

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Lichte roomsaus met witte wijn

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, boter, gevogelteglace, knoflook, magere room, saffraanpoeder, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gerookte zalmsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookte zalm, knoflook, knolselderij, melk, peper, room, ui, vis, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Langoustines met deegwaren

Ingrediënten:
bloem, citroensap, gerookte zalm, knoflook, langoustines, peper, room, saffraan, sjalotje, tagliatelle, vetstof, visbouillon en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Steckrübensuppe - Koolraapsoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, doorregen spek, groentefond, knoflook, koolraap, olijfolie, peper, room, snoekbaars-bloedworstbeignets, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Soep van verse erwtjes

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, citroensap, ei, erwten, groentebouillon, knoflook, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Recept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Tomatensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Patate al Cocco

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, aardappels, balsamicoazijn, bieslook, citroensap, eieren, extra vergine olijfolie, fruit, garam masala, gehakt, bieslook, groene salade, kerriepoeder, kerstomaat, knoflook, kokos, kokosmelk, olijfolie, peper, specerijen, ui, vlees, zout, zuivel en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan Monday: Tabouleh van quinoa

Ingrediënten:
eieren, extra vergine olijfolie, gehakt, groene salade, groentebouillon, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peterselie, quinoa, saffraan, saffraanpoeder, sjalot, tabasco, tabouleh, citroensap, tomaten, uien, vlees, water, zout, 
zout en peper, zuivel en zwarte peper