156 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebleekselderijbloemcitroensapcourgetteeigroentekorianderolieolijfoliepaprikapeperpeterseliesuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Pesto boter

Ingrediënten:
citroen, citroensap, peterselie, koriander, gehakt, groente, knoflook, ongezouten roomboter, pesto en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika in perkament

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, knoflook, koriander, olijfolie, paprika, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, paprika, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Kalfsgoulash met paprika

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsvlees, karwijzaad, laurierblad, mild paprikapoeder, olie, paprika's, rode wijn, rodewijnazijn, runderbouillon, knoflook, tomaten, tomatenpuree, uien en zure room

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Paprika met roerei - piperade

Ingrediënten:
boter, tomatentapenade, eieren, knoflook, laurierblad, olie, paprika, pikant paprikapoeder, suiker, tomaten, ui en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika met zure room

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Ansjovistaart met ui en paprika

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, boter, ei, knoflook, olie, paprika, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh met paprika

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, paprika, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht uit Italië:

Bagna caôda - Knoflook-ansjovisdip

Ingrediënten:
ansjovisfilet, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, kardoen, knoflook, koolblad, koolraap, olijfolie, paprika en venkel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Down to earth:

Gevulde uien met lamsgehakt, paprika en basilicum

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, broodkruim, eidooier, fijne mosterd, fleur de sel, gedroogde oregano, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, roomboter, sjalot en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Stroganoff van wilde eend

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gele paprika, gevogeltefond, knoflook, margarine, paprikapoeder, rode paprika, rode wijn, sjalot, tabasco, verse tijm, wilde eendenborst en worcestershiresaus

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kip met romanescosaus

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, kipfilets, olijfolie, paprika's, tijm, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Pilaf met groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie, rode paprika, rode ui, sojasaus, tomaat in blik, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Recept uit #watetenwevandaag:

Simpele tomaten saus

Ingrediënten:
boter, champignon, gehakt, knoflook, oregano, paprika, parmezaanse kaas, peper, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Soort:
vlees / saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaat, ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hongaarse goulash

Ingrediënten:
boter, gemalen gedroogde chilipeper, karwijzaad, knoflook, magere runderlappen, paprika, paprikapoeder, tomatenpuree en ui

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...