85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbasilicumbloembotercitroensapgembergroene paprikagroentekaneelknoflookkorianderolieolijfolieplantaardige oliesjalotsperziebonentomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Paprika met roerei - piperade

Ingrediënten:
boter, tomatentapenade, eieren, knoflook, laurierblad, olie, paprika, pikant paprikapoeder, suiker, tomaten, ui en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rendang

Ingrediënten:
asem, bitter, citroensap, kokosnootvruchtvlees, groenten, juruk purut, kentjur, knoflook, kokos, komkommer, kool, limoen, lombok, olie, pasta, salamblaadjes, sjalotten, sperziebonen, spitskool, suiker, taugé, knoflook, trassi, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Urap-Urap

Ingrediënten:
asem, bouillon, bouillonblokje, djahé, eieren, groenten, gula djawa, kardemomzaadjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, santen, sereh, sjalot, sjalotten, steranijs, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker vegetarisch:

Tomatencrostini

Ingrediënten:
mozzarella, groenten, lente-ui, olie, stokbrood, suiker, tomaten, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Wokgroente Met Pindasaus

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, gemberpoeder, groenten, lichte sojasaus, look, olie, pindakaas, pindasaus, rijst, rode paprika, rode ui, shiitakes, suiker, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Forel met ham zoals in Navarra

Ingrediënten:
bloem, forel, rode paprika, serranoham, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Snijbonen caponata style

Ingrediënten:
kaneel, kappertjes, knoflook, plantaardige olie, rode paprika, rodewijnazijn, rozijnen, snijbonen, suiker, tomaten, ui en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gemarineerde groente

Ingrediënten:
artisjok, courgette, groene paprika, knoflook, laurierblad, olie, rode paprika, rozemarijn, sjalot, suiker, tomaat, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

mais-worst-kaassalade

Ingrediënten:
cayennepeper, gekookte worst, groene paprika, jong belegen kaas, maïskorrels, mosterd, olie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, suiker, tomaat, ui, wijnazijn, zout, zure augurken en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Thaise geglaceerde groentespiezen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, champignon, chilipeper, courgette, djeroek poeroetblaadjes, donkere sojasaus, gele paprika, knoflook, kokoscrème, limoen, mango, rijstazijn, rode paprika, rode thaise chilipeper, rode ui, sereh, tomatenpuree en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Pikante kip

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, gedroogde oregano, kipfilet, knoflook, plantaardige olie, rode paprika, suiker, tabasco, tomatenpuree, water en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Salade van pijlinktvis - yam pla muk

Ingrediënten:
bai pak chee, champignon, citroengras, gemberwortel, groene paprika, kleefrijst, knoflook, komkommer, kratiem, kropsla, lente-ui, limoensap, maïzena, nam pla, nam prik gaeng ped, olie, peultjes, pijlinktvis, rode paprika, suiker, ta krai, thaise rode kerriepasta, thaise vissaus, tomaat, verse koriander, verse munt en witte wijn

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Knapperige mie - mee grob

Ingrediënten:
azijn, bai pak chee, ei, knoflookpickle, kratiem dong, lente-ui, olie, rijstmie, rode paprika, sen lek, suiker, tofu, tomatenpuree, verse bieslook, verse koriander en zout

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / frituur
Haal meer recepten op...