159 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: garam masalagemberpoedergroentekaneelkikkererwtenknoflookkokosmelkkomkommerkruidenkurkumaolieolijfoliepaprikapeperrijstsojasausspecerijensuikertomaatuivetwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met rode paprika en amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise rode curry met paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, gember, currypasta, sesamzaad, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kokosmelk, paprika, rode chilipeper, rode curry, rode currypasta, sjalotten, knoflook, tofu, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh met paprika

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, paprika, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry met coquilles en paprika

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, coquilles, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe maak je rode zuurkool?

Ingrediënten:
augurk, bier, chocolade, citroenen, dille, fruit, groente, groenten, kimchi, komijn, kool, kruiden, olijven, rode kool, salami, sojasaus, specerijen, tabasco, water, wijn, witte kool, zout, zuurkool en zwarte peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken paprika en ui Aziatische stijl

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, druivenpitolie, gele paprika, gember, koriander, maïsolie, rode paprika, shiitake, sojasaus, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje met paprika en bonen

Ingrediënten:
tomaat in blik, bloemkool, bonen, cayennepeper, couscous, ei, fruit, groente, kaneel, kidneybonen, komijn, koriander, kruiden, kruidenmix, kwark, magere kwark, maggi, mede, olie, olijfolie, paprika, peterselie, pompoen, rode ui, rozijnen, specerijen, koriander, tomaten, tomatenblokjes, ui, verse koriander, vlees, wintergroente, wortel, zaden, zout en zwarte bonen

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan paprika & chili tortilla bowl met tempeh

Ingrediënten:
ahornsiroop, avocado, avocado, boerenkool, bonen, bosui, bosuien, chili, groenten, harissa, kurkuma, marinade, olie, paprika, puntpaprika, quinoa, rode biet, rode paprika, rode puntpaprika’s, rode quinoa, sesamolie, tamari, tempeh, tortilla, tortilla, gember, verse koriander, wortel, wraps, zwarte bonen en zwarte peper

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / hoofdgerecht uit BioBudget:

Tarkari

Ingrediënten:
gember, groente, groene chilipeper, komijnpoeder, korianderpoeder en olie

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Ketchup

Ingrediënten:
azijn, gember, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, rode paprika, suiker, tomaat, ui en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

The Slumdog Millionaire

Ingrediënten:
banaan, bloem, broodjes, erwten, garam masala, gemberpoeder, gembersiroop, groene linzen, groentebouillonpoeder, ijsbergsla, kokos, komijnpoeder, komkommer, koriander, kruidenmix, limoen, mayonaise, munt, olie, paneermeel, paprika, pul biber, risotto, rode paprika, rode ui, tandoorikruiden, ui, verse doperwten, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Groentecurry in groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, bouillon, cayennepeper, champignon, citroen, courgette, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, gemberpoeder, knoflook, paprika, paprikapoeder, pastinaak, snijboon, ui, venkelknol, witte raap en wortel

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Urap-Urap

Ingrediënten:
asem, bouillon, bouillonblokje, djahé, eieren, groenten, gula djawa, kardemomzaadjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, santen, sereh, sjalot, sjalotten, steranijs, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Geurige rijst met madrascurry

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, geklaarde boter, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene paprika, groene spaanse peper, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenbouillon, knoflook, kruidenpasta, plantaardige olie, rode paprika, runderbouillon, runderstoofvlees, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Tajine van kip en groenten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, couscous, gemberpoeder, kaneelpijpje, kikkererwten, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, laurierblad, ontpitte olijven, pastinaak, raap, rode paprika, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / tajine
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Haal meer recepten op...