35 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroeneidooiergroenteketjapkipfiletkippenbouillonknoflooklangkorrelige rijstmelkolijfoliepeperpeterselieslagroomsuikeruiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Purdah pilau - Pastei met rijst en kip

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, eidooier, filodeeg, gemalen kardemom, kaneel, kip, langkorrelrijst, pasteideeg, peper, pijnboompitten, piment, ui, vermicelli, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cayennepeper, citroensap, ei, gerookte schelvis, nootmuskaat, room, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Snack of tussendoortje uit Modernist Cuisine [5]:

Gremolata crisp

Ingrediënten:
ascorbinezuur, bakpoeder, citroenolie, citroensap, citroenzest, eiwit, knoflookpoeder, langkorrelige rijst, peterselie en wodka

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht uit Rijst en risotto:

Avgolemono

Ingrediënten:
citroen, citroensap, eidooier, kippenbouillon, langkorrelrijst, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Rijstsalade met pestodressing

Ingrediënten:
citroensap, eieren, erwtjes, groene asperges, olijfolie extra vergine, parboiled rijst, parmigiano reggiano, pesto, rijst, rucola, veldsla, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Kleine kefta met artisjokken

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, citroensap, ei, eidooier, gevogeltebouillon, lamsgehakt, lente ui, olijfolie, parmezaanse kaas en rijst

Soort:
vlees / warme sauzen
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Frisse ballen van big uit de oven

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, ei, gemalen koriander, half-om-halfgehakt, harissa, karwijzaad, knoflook, olijfolie, rijst, sjalot, tomaten uit blik, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zalm in bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, citroensap, ei, langkorrelrijst, room, verse dragon, verse peterselie, zalmfilet, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Pinda vulkaan

Ingrediënten:
bladselderij, bruine suiker, champignons, citroengras, citroensap, gember, ei, gemalen koriander, gemberpoeder, ketchup, ketjap, kokosmelk, korianderzaad, laos, olijfolie, pindakaas, prei, rijst, sojasaus, uien en water

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Vissoep gevolgd door gepocheerde vis

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, citroenolie, citroensap, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, rijst, roodbaarsfilet, sjalot, wortel en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harira Souiria

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, kikkererwten, lamslappen, linzen, paprikapoeder, peper, rijst, saffraan, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...