76 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroenraspcitroensapeigemberhoningkaneelstokjekippenbouillonknoflookkorianderkruidenmelkmuntnootmuskaatolijfoliepeperpoedersuikerspecerijensuikeruiwaterzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kiptajine met ingelegde citroen

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, groene olijven, ingelegde citroen, kaneelstokje, kip, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met ui, knoflook en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boerenkip, boter, citroensap, gemalen kardemom, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, peper, saffraanpoeder, ui, verse bladpeterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Garnelen in orientalischer Gewürzbutter mit Zimt-Linguine / Garnalen in orientaalse kruidenboter met kaneel-linguine

Ingrediënten:
citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kersenketchup

Ingrediënten:
cayennepeper, ciderazijn, citroenschil, gemberpoeder, kaneelstokjes, lichtbruine suiker, zoete kersen en zout

Soort:
saus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ras el hanout

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde citroenschil, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen piment, gemalen selderijzaad, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, nigellazaad, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Nanne Hogeland, Saskia Lelieveld en Julie Tavernier - Goed zoet

Recept uit Goed zoet:

Worteltaart

Ingrediënten:
abrikoos, amandelmeel, bakpoeder, citroen, eieren, gemalen kardemom, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kokosbloesemsuiker, kokosolie, rijststroop, roomboter, rozijnen, steviablad, vanille-extract, winterpeen en zeezout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Kandijkrakelingen

Ingrediënten:
anijszaad, biologische citroen, bloem, boter, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemalen piment, gemberpoeder, honing, kandij, kaneel, keukenstroop, melk, lichte basterdsuiker, poedersuiker, roggemeel, zout en zuurdesem

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tomatenchutney

Ingrediënten:
blonde kandijsuiker, citroen, gemberpoeder, kaneelstokje, kruidnagels, laurier, rood spaans pepertje, tomaten, uien en zout

Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote / conserven
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Speculaasjes

Ingrediënten:
citroen, gemalen anijszaad, gemalen kaneel, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, boter, karnemelk, lichtbruine basterdsuiker, nootmuskaat, rijstemeel, baking soda, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, zout en zeeuwse bloem

Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Berawecka | Kruidig vruchten-notenbrood

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, gedroogde abrikoos, gedroogde gist, gedroogde vijgen, gekonfijte sinaasappel, gemberpoeder, kaneel, melk, peer, rozijn, rum, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tarwebloem, volkorenmeel, walnoten, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Treacle-taart - treacle tart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, pecannoten, poedersuiker, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Meer brood uit eigen oven

Snack of tussendoortje uit Meer brood uit eigen oven:

Appelvlaaitjes

Ingrediënten:
appels, blauwe rozijnen, broodjes, citroen, droge gist, ei, gemberpoeder, boter, kaneel, kardamompoeder, koffieroom, maïzena, oranjebloesemwater, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, tarwebloem, vanille-extract, zonnebloemolie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Speculaaswieltjes

Ingrediënten:
biologische citroen, donkere basterdsuiker, eidooier, melk, bloem, boter, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, amandel, nootmuskaat, ruwe rietsuiker, sinaasappel, slagroom, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Eend met morellen

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroen, eend, ganzenleverpastei, gemberpoeder, kaneel, morellen uit blik, olie, oranjemarmelade, rode wijn, salie, sherry, slagroom, suiker, walnoten, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...