144 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemboterbouilloncitroencitroensapcourgettegehaktkipfiletolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirijstsuikertijmtomaattomatenpureeuiwortelzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Maklouba met knoflook-muntyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basmatirijst, bloemkool, bouillon, gedroogde munt, amandel, groentebouillon, water, kaneelstokje, knoflook, milde olijfolie, olie om te frituren, olijfolie, pijnboompitten, rijst, taart, tomaat, tomaten, turkse yoghurt, uien, yoghurt, zout en 
zout en peper

Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsafsnijdsel, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, water, wortel en zoete ui

Soort:
kalfsvlees / saus
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gestoofde varkenswangen

Ingrediënten:
appelsap, boter, ciderazijn, citroensap, donker bier, grof zout, halfvolle melk, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, sjalot, sperziebonen, tijm, tuinkers, varkenswang, water, wortel, zeezout en zwarte bessen

Keuken:
Deens
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Chili met varkensvlees - chili with pork

Ingrediënten:
anaheimchili s, gedroogde rode peper, groene paprika, kievitsbonen, kippenbouillon, knoflook, kokosolie, mager varkensvlees, pomodori uit blik, tomatillo's, ui, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Duivelse kip

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, crème fraîche, ketjap manis, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, kokosmelk, laos, olie, sambal oelek, tomaat, ui en water

Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Gallina en pepitoria

Ingrediënten:
eidooier, fino sherry, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, picada van hazelnoot en knoflook, ui en water

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gebakken bloemkool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, groentenat, kippenbouillon, knoflook, prei, sambal oelek, ui, voorjaarsui, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ongol-Ongol

Ingrediënten:
bananenblad, djinten, fruit, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, kip, kippenbouillon, kippendijen, kleefrijst, knoflook, kokos, kunyit, laos, olie, pandanbladeren, rijst, rode lombok, santen, olie, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, vanille, water, water, witte kleefrijst, witte peper, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

IJspegeltjessoep

Ingrediënten:
bieslook, cheddarkaas, ijspegels, kippenbouillon, knoflook, kruidnagels, laurier, peper, stokbrood, uien, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met lamsvlees

Ingrediënten:
gember, kaneel, kemirinoten, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelrijst, magere lamslappen, margarine, munt, saffraanpoeder, steranijs, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardpeersoep

Ingrediënten:
aardperen, citroensap, kippenbouillon, knoflook, peper, plantaardige olie, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Israëlisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Jambalaya

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, cajunkruiden, chorizo, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente ui, meelwormen, olijfolie, peterselie, rode paprika, sprinkhanen, tempurabloem, ui, water en zout

Soort:
vlees / insecten / gevogelte

Recept van Mijn Recepten:

Paella - Mijn Recepten

Ingrediënten:
chorizoworst, citroen, doperwt, garnaal, kippenbouillon, knoflook, paellarijst, puntpaprika, saffraan, ui en water

Recept van Mijn Recepten:

Paella

Ingrediënten:
chorizoworst, citroen, doperwt, garnaal, kippenbouillon, knoflook, paellarijst, puntpaprika, saffraan, ui en water

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cochon de lait farci à la Trébizonde - Gebraden speenvarken gevuld met rijst, worstjes, abrikozen en rozijnen

Ingrediënten:
boter, droge madeira, droge port, droge witte vermouth, droge witte wijn, gedroogde abrikozen, kalfsbouillon, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, krenten, laurier, mosterd, olie, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, runderbouillon, runderfond, saffraandraadjes, sjalot, speenvarken, speenvarkenhart, speenvarkenlever, speenvarkenniertjes, tijm, ui, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte peper, witte rijst, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ads bi rishta - Linzensoep met pasta en munt

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode linzen, runderbouillon, tagliatelle, ui, water en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Linzensoep met munt

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode linzen, runderbouillon, ui, water en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...