57 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijboterbouilloncitroenschilcouscouseigemalen komijngembergemberpoederkaneelkaneelstokjekikkererwtenkipknoflookkorianderzaadkurkumamuntolijfoliepeperpeterselietomaattomatenpureeuiwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kweeperen met lamsgehakt & koriander

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gemalen piment, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kardemompeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kweeperen, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Rundergehaktballetjes met tuinbonen & citroen

Ingrediënten:
baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Korma met saffraanrijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, chilipoeder, citroenrasp, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, limoensap, pappadums, room, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Couscoussalade

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, avocado, bladpeterselie, citroen, couscous, gehakt, kippenbouillon, komkommer, koriander, olijfolie, sumak, tomaten, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Varkensfilet met marsala

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, citroentijm, extra vierge-olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen koriander, kippenbouillon, marsala, olijfolie, rode ui, salie, savooiekool, slagroom, snijbiet, varkensfilet, zilvervliesrijst en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Spaanse rijst met mosselen

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, koriander, mosselen, olijfolie, puntpaprika, spaanse paellarijst, tomatenpuree, trostomaat, ui, zachte chorizo en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Mosselsoep II

Ingrediënten:
arachideolie, citroenschil, daoen salam, dikke kokosmelk, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mosselen, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Kipcurry met bataat en appel

Ingrediënten:
appel, bataat, citroen, citroengras, doperwten, gember, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoenblad, peper, ui, zout en zure room

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Baskische soep de lamine

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroenrasp, dragon, groene paprika, kabeljauw, kardamompoeder, kippenbouillon, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode paprika, room, roomboter, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkel, visafsnijdsel, witte wijn en zwarte olijf

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gestoofd ei met lamsvlees, tahin & sumak

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harissa, ingemaakte citroenschil, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, pistachenoten, sumak, tahinpasta, ui, zhoug, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...