37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemkoolbotercourgettegehaktgembergroentekomkommerlente-uiolieolijfoliepaprikapeperpeterseliepreisojasaussperziebonensuikerwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Jamaican Jerk kip met rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, doperwten, ei, kippendijen, ui, boter, knoflook, komijn, maïs, olijfolie, paprika, peper, peterselie, prei, olijfolie, specerijen, spekblokjes, lente-ui, ui, wortel, zilvervliesrijst en zout

Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Budget recept gekruid gehakt met rijst

Ingrediënten:
eieren, gehakt, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, ketjap, komkommer, lam, lente-ui, rijst, rijstolie, rode spaanse peper, bleekselderij, knoflook, ui, vissaus, winterwortel, winterwortelen en 
zout en peper

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 2 met rijst) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, ei, erwtjes, grof zeezout, kalfsborst, kalfsgehakt, knoflook, kruidnagel, langkorrelige rijst, parmezaanse kaas, peper, persillade, provençaalse kruiden, snijbiet, ui, worstvlees, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Nasi Goreng

Ingrediënten:
arachideolie, ei, garnalen, kipkarbonade, knoflook, lente-ui, paprika, rijst, sambal oelek, sojasaus en wortel

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Hollandse curry

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, ei, gemberwortel, grauwe erwten, knoflook, kokoscrème, kurkuma, macadamianoten, prei, rijst, rode puntpaprika, thaise rode currypasta, tomatenblokjes uit blik, ui, wortel, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Vissoep gevolgd door gepocheerde vis

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, citroenolie, citroensap, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, rijst, roodbaarsfilet, sjalot, wortel en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / hoofdgerecht uit Veg!:

Gevulde koolbladeren

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, ei, gedroogde chilivlokken, knoflook, krenten, laurier, olijfolie, parelgort, peterselie, rijst, savooiekool, spelt, suiker, tijm, tomaten, ui, walnoten, wortel en zure room

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Soto Ajam - Kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroenrasp, ei, gember, ketoembar, kip, knoflook, olie, peper, prei, rijst, serehpoeder, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Turkse pilaftaart

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bladerdeeg, gemalen komijn, doperwten, ei, ketoembar, kipgehakt, knoflook, krenten, margarine, peterselie, rundergehakt, ui, wilde witte rijst en wortel

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bubur Ketan Hitem

Ingrediënten:
zout, ei, garnalen, gehakt, gula djawa, half-om-halfgehakt, kaneel, ketjap, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosrasp, limoenrasp, limoenschil, lombok, olie, pandanbladeren, peper, rijst, rode lombok, roomboter, rundergehakt, santen, selderij, selderijblaadjes, sjalotten, stroop, tahu, knoflook, water, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte ketanrijst

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Koude gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, karwijzaad, knoflook, komkommer, kookvocht van kool, koolbladeren, kummel, mager gerookt spek, olie, peper, peterselie, reuzel, rijst, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomaat, ui, verse worst, vinaigrettesaus, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Moren en christenen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ei, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sinaasappel, sinaasappelsap, ui, verse peterselie, wortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsbouillon, kalfsvlees, boter, knoflook, kruidnagels, rijst, bleekselderij, ui, wortelen en zout & peper

Een recept uit Margot

Recept van Honger als een paard:

Gado Gado

Ingrediënten:
eieren, gebakken uitjes, ketjap manis, knoflook, komkommer, kroepoek, lente ui, melk, mini wortels, paksoi, pindakaas, rijst, sambal, sperziebonen en taugé

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Kibbesoep

Ingrediënten:
biologische kip, bladpeterselie, chilipoeder, ei, foelie, gedroogde peterselie, gemberpoeder, karwij, kerriepoeder, kippenbout, kippenhartje, kippenlever, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, laurier, matsemeel, matses, olie, pastinaak, peper, prei, rijst, selderijknol, ui, winterwortelen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Exotische fruit- en groentesalade

Ingrediënten:
cherrytomaten, chinese kool, ei, garnalen, knoflook, kokosmelk, komkommer, lente-ui, lichte sojasaus, lontongrijst, mango, papaja, pindakaas, scherpe chilisaus, sperziebonen, tamarinde, taugé, verse koriander, water en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Gado gado

Ingrediënten:
bloemkool, bosuien, citroen, eieren, gember, ketjap, knoflooktenen, komkommer, kroepoek, pindakaas, rijst, rode peper, selderij, sla, sperziebonen, taugé, tempeh, tofu, ui, vastkokende aardappels, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolrolletjes - golabki

Ingrediënten:
boter, ei, gehakt, groente, kippenbouillon, knoflook, meel, rijst, suiker, tijm, tomaat, ui, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

New: Thai Green Curry So Fine + Korting

Ingrediënten:
aubergine, azijn, bamboe, bloemkool, chili, curry, eiwitten, groenten, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, meel, paprika, pepers, pepertje, rijst, rijstebloem, specerijen, spinazie, suiker, tofu, tofublokjes, ui, vet, water, wortel, zout en zout

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebraden groenterijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, chilipeper, ei, gemalen kurkuma, gember, groentefond, kemirinoten, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, limoenzeste, olie, palmsuiker, sjalot, sperziebonen, tomaten, vegetarische oestersaus en wortel

Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...