41 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelschaafselbakpoederbloemeigemberpoederkaneelknoflookkorianderkruidnagelkurkumamelknootmuskaatolijfoliepeperroggemeelsinaasappelspeltbloemspeltmeelsuikeruivloeibare honingwalnotenzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Wortel-dadeltaart met honing

Ingrediënten:
amandelschaafsel, dadels, eieren, gemberpoeder, gemalen kaneel, gember, honing, kaneel, medjooldadels, nootmuskaat, roomboter, sinaasappel, vloeibare honing, walnoten, winterwortel en zout

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Wortel-dadeltaart met honing

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eieren, gemberpoeder, gemalen kaneel, medjooldadels, zout, nootmuskaat, roomboter, sinaasappel, vloeibare honing, walnoten en winterwortel

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Wortel-dadeltaart met honing

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eieren, gemberpoeder, gemalen kaneel, medjooldadels, zout, nootmuskaat, roomboter, sinaasappel, vloeibare honing, walnoten en winterwortel

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Gestoomde Gembercakejes

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, ingelegde gember, gemberlikeur, gemberpoeder, honing, melk, room, sinaasappelschil, zelfrijzend bakmeel en zout

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte rapen met cacao

Ingrediënten:
boter, cacaonibs, fleur de sel, gele rapen, gember, honing, laurier, peper, tijm, water, witte rapen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met kweeperen

Ingrediënten:
boter, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kweepeer, lamsbout, saffraandraadjes, spaanse ui, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneelstokje, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Ginger snaps

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, golden syrup, honing, kaneel, stroop, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvleestagine met pruimen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Kandijkrakelingen

Ingrediënten:
anijszaad, biologische citroen, bloem, boter, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemalen piment, gemberpoeder, honing, kandij, kaneel, keukenstroop, melk, lichte basterdsuiker, poedersuiker, roggemeel, zout en zuurdesem

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

in een pan gebakken kip gevuld met couscous

Ingrediënten:
amandelen, boter, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kip, rozijnen, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Belgian Pckles

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloemkool, elixer d anvers, fleur de sel, geklaarde boter, gemberpoeder, groentebouillon, honing, kerriepoeder, kurkuma, laurier, maïzena, peper, snackkomkommer, verse augurk, water, witte wijnazijn en zilveruitjes

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / pickles
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Tahlia

Ingrediënten:
dadels, gemberpoeder, honing, kurkumapoeder, lamsnek, melk, pekmez, peper, ras el hanout, rozijnen, smen, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Ontbijt / brunch uit Nopi:

Maïsbrood met gerilde perziken en ahornroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, donkere rietsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gele perziken, gemberwortel, griekse yoghurt, grof zeezout, honing, maïskorrels, nectarines, sauternes, slagroom, snelkookpolenta, vanillestokje, roomkaas, volle melk, witte perziken en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Appel-amandelcake met amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelschaafsel, boter, ei, extra vierge olijfolie, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, lichtbruine basterdsuiker, sprank appels, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...