74 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapcitroenschilfruitgula djawakaneelknoflookkorianderpoederlaoslombokolieolijfoliepepertomaattrassiuiwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Oma's gado gado

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroen, ei, emping, goela djawa, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, koriander, kroepoek, pinda's, sambal oelek, sjalotjes, sperziebonen, spitskool, taugé, trassi, winterwortel en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, citroenschil, daoen salam, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, sambal oelek, sereh, seroendeng, sperziebonen, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren met garnalen - telor dan oedang

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, daoen salam, dunne kokosmelk, ei, knoflook, laos, maïsolie, noorse garnalen, rode spaanse peper, sambal trassi, serehpoeder, suiker, ui, verse garnalen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde kuikens

Ingrediënten:
bloem, braadkuiken, citroen, olijfolie, paneermeel, peper, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Bamyali barbunya - Gebakken rode poon met okra

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, groene tomaat, knoflook, okra, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rode poon, sjalotjes, suiker, verjus, witte peper en wortels

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ongol-Ongol

Ingrediënten:
bananenblad, djinten, fruit, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, kip, kippenbouillon, kippendijen, kleefrijst, knoflook, kokos, kunyit, laos, olie, pandanbladeren, rijst, rode lombok, santen, olie, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, vanille, water, water, witte kleefrijst, witte peper, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

B'stilla

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, citroen, ei, filodeeg, kaneel, kippenbout, oranjebloesemwater, peper, peterselie, poedersuiker, ras el hanout, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Paddestoelensalade - lalab tjendawan

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, cantharel, champignon, citroensap, citroenschil, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, limoenschil, maïskorrels, oesterzwam, olie, paddestoelen, rode paprika, sambal oelek, sjalot, ui, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Sfiha of lahm Bi'ajeen

Ingrediënten:
bakpoeder, cayennepeper, citroen, ei, gemalen piment, granaatappelmelasse, instantgist, kaneel, lamsgehakt, melkpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, suiker, sumak, tahinpasta, tarwemeel, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Soep van geblakerde aubergine & mograbieh

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Gort en linzen met paddestoelen en zoete specerijen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, citroen, dille, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gedroogde porcini, gemalen komijn, gemalen piment, gort, kaneel, olijfolie, peterselie, portobellopaddestoelen, ui, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Cannellinibonensoep met lamsvlees

Ingrediënten:
brood, cannellinibonen, citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, kardemompeulen, knoflook, koriander, lamsstoofvlees, pintobonen, selderijknol, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappelen, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Homemade Babi Pangang

Ingrediënten:
atjar tjampoer, citroen, donkerbruine basterdsuiker, gemberpoeder, gembersiroop, ketjap manis, ui, knoflook, knoflookpoeder, maïzena, sambal oelek, tomatenketchup, tomatenpuree, varkenslappen, water, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroen, courgette, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, gemalen pimentkorrels, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rondkorrelrijst, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje / hoofdgerecht uit Indonesie:

Drooggebakken rundvlees - empal daging

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroen, daoen salam, djinten, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, limoen, olie, runderlappen, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...