50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapcourgetteeigemberpoederhoningkaneelstokjekipfiletkippenbouillonknoflookkokosmelkkorianderkurkumalaosolieolijfoliepeperpeterseliesaffraansojasaustaugéuiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met ui, knoflook en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boerenkip, boter, citroensap, gemalen kardemom, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, peper, saffraanpoeder, ui, verse bladpeterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kip met citroen

Ingrediënten:
citroenen, gemberpoeder, kip, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, laurier, olijfolie, saffraan, uien, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bastilla met kip, citroen en ei

Ingrediënten:
amandel, boter, citroen, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kip, knoflook, koriander, olijfolie, oranjebloesemwater, peterselie, poedersuiker, saffraan, ui en warka

Soort:
quiche
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kip met citroen en olijven - djej m'chermel

Ingrediënten:
citroensap, geelwortel, gemalen komijn, gemberpoeder, groene olijven, ingemaakte citroen, kip, kippenlever, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kiptajine met ingelegde citroen

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, groene olijven, ingelegde citroen, kaneelstokje, kip, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Tajine van kip met abrikozen

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, gedroogde abrikoos, gekonfijte citroen, gember, honing, kaneelstokje, kip, knoflook, korianderblaadjes, uien en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gebraden kip met chocoladesaus

Ingrediënten:
braadkip, citroenen, extra vierge olijfolie, gemalen kurkuma, gemberpoeder, knoflook, saffraandraadjes, ui, uiensaus, water, witte peper, zout en zwarte chocoladesaus

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Jamaicaanse kip van de barbecue

Ingrediënten:
bosuien, citroen, gedroogde tijm, gemberwortel, kippenbouten, knoflooktenen, marinade, nootmuskaat, peper, piment, scotch bonnet, sojasaus, ui, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux olives - Kip met olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, gezouten citroen, groene olijven, kip, knoflook, koriander, peper, roodbruine marokkaanse olijven, saffraanpoeder, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in groene saus - ajam boemboe idjoe

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, citroenschil, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kemirienoten, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, sereh, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Kipcurry met bataat en appel

Ingrediënten:
appel, bataat, citroen, citroengras, doperwten, gember, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoenblad, peper, ui, zout en zure room

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Chicken tikka masala

Ingrediënten:
amandel, citroen, garam masala, gember, gemberwortel, kip, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, kruidenagel, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, spaanse peper, tomaat in blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Haal meer recepten op...