79 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroeneigemalen kaneelgemberpoedergisthoningkaneelkarnemelkknoflookkrentenkurkumanootmuskaatolieolijfoliepaneermeelpoedersuikerslagroomsojasaussuikervolle melkwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Katsucurry

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, broodkruim, citroen, currypoeder, garam masala, gember, gemberwortel, karnemelk, kip, knoflook, koriander, kurkuma, mangochutney, olijfolie, panko, rijst, rode peper, santen, spaanse peper, ui, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / brunch / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Gemberkoek van tante Betty - Aunty Betty's gingerbread

Ingrediënten:
baking soda, black treacle, bloem, boter, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, melk, natriumbicarbonaat, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Nigella Express:

Feesttaartpudding met romige advocaat

Ingrediënten:
advocaat, bakpoeder, bloem, boter, ei, gemberpoeder, koekkruiden, lichtbruine basterdsuiker, olie, slagroom en volle melk

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Oliebollen van Wannée

Ingrediënten:
appel, bloem, citroen, ei, gist, krenten, melk, noten, poedersuiker, rozijnen, stemgember, suiker en sukadesnippers

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Belgian buns uit de 18e eeuw - Belgian buns, 18th century

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Pompoentaart met amandel en ahornsiroop

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelschaafsel, basterdsuiker, bloem, ei, flespompoen, gemalen kardemom, gemalen nootmuskaat, gemberpoeder, kaneel, roomboter, volle melk en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht uit Brits bakboek:

Banbury apple pie

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, cox-appels, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen kaneel, gemberpoeder, jonagold appel, krenten, melk, poedersuiker, rietsuiker, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelen, anijszaad, bicarbonaat, bloem, boter, citroen, donkerbruine suiker, ei, geblancheerde amandelen, gemberpoeder, gesuikerde citrusschil, kaneel, kardamompoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder, speculaaskruiden, volle melk en witte peper

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Specerijenmuffins

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dadel, ei, foelie, gedroogde vijgen, gemberpoeder, kaneel, krenten, melk, neutrale olie, nootmuskaat, pimentpoeder, rozijnen, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Mijn kerstcake

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, clementine, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde cranberry's, gemberpoeder, kaneel, koekkruiden, lichtbruine basterdsuiker, mandarijn, medjouldadels, rozijnen, stout, sukade en volle melk

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Appel-pecantaart met chocolade glazuur

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, bloem, boter, cacao, ei, gecondenseerde melk, gemberpoeder, kaneel, poedersuiker, vanille-extract, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Speculaaswieltjes

Ingrediënten:
biologische citroen, donkere basterdsuiker, eidooier, melk, bloem, boter, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, amandel, nootmuskaat, ruwe rietsuiker, sinaasappel, slagroom, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Ontbijt / brunch uit Nopi:

Maïsbrood met gerilde perziken en ahornroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, donkere rietsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gele perziken, gemberwortel, griekse yoghurt, grof zeezout, honing, maïskorrels, nectarines, sauternes, slagroom, snelkookpolenta, vanillestokje, roomkaas, volle melk, witte perziken en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Kandijkrakelingen

Ingrediënten:
anijszaad, biologische citroen, bloem, boter, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemalen piment, gemberpoeder, honing, kandij, kaneel, keukenstroop, melk, lichte basterdsuiker, poedersuiker, roggemeel, zout en zuurdesem

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bigarreaux, boter, citroenrasp, ei, eidooier, gist, krenten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen, stemgember en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Black bun

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, eigeel, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, gist, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, rum, water en zout

Keuken:
Schots / Brits
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Mince pies & mincemeat

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, eigeel, gedroogde pruim, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, mincemeat, niervet, nootmuskaat, poedersuiker, rozijnen, rum, sevillasinaasappels, sherry, shredded suet, stoofappel, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Eend met bosui, taugé en soja-sesamdressing

Ingrediënten:
bloem, bosuitjes, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gembervocht, ketjap manis, limoensap, melk, oestersaus, olie, olijfolie, rode peper, roomboter, sesamzaadjes, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wasabipasta

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

lebkuchen

Ingrediënten:
bloem, cacao, citroen, ei, boter, poedersuiker, hazelnoten, honing, kardemom, melk, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, noten, roggemeel, soda, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...