406 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijnknoflookkruidenkruidnagellaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpreisuikertomaattomatenpureeuiwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Gumbo met kip

Ingrediënten:
andouille, bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, gedroogde chilipeper, gedroogde tijm, kip, kippenbouillon, kruidnagel, laurier, lente-ui, peterselie, pimentkorrels en water

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Eendenborst, -tong en -hart, oost-indische kers en waterkers

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, dijonmosterd, druivenpitolie, eendenborst, eendenbouillon, eendengelei, eendenharten, eendentongetjes, geklaarde boter, oost-indische kers, peren, peterselie, preitjes, sjalot, tijm, water, waterkers en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / voorgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, laurierblad, peterselie, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wittewijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / voorgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kipkarkassen, laurierblad, peterselie, tijm, ui, water, wittewijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Aardperen met manouri en basilicumolie

Ingrediënten:
aardpeer, basilicum, kerstomaat, citroen, knoflook, manourikaas, olijfolie, peterselie, roodlof, tijm, water, witlof, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Jambalaya met gerookte ham en kip

Ingrediënten:
bouillon, cajungroente, cajunkruiden, kip, knoflook, peperkorrels, peterselie, plantaardige olie, tasso, tijm, tomaten uit blik, ui, water, witte langkorrelrijst en wortel

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Broodsoep

Ingrediënten:
eiwit, gebruinde boter, gerookte champignons, gerookt eekhoorntjesbrood, gevogeltefond, ijsblokjes, jeneverbessen, knolselderij, korianderkorrels, laurier, peperkorrels, peterselie, runderschenkel, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Fischfond - Visfond

Ingrediënten:
droge witte wijn, laurier, peterseliestelen, selderij, tijm, visgraten, vissenhuid, vissenkoppen, water, witte peperkorrels, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon / kruiden
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenbouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bospaddenstoelen, graankorrels, hertenbotten, jeneverbes, knoflook, knolgroenten, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, spruitjes, tijm, tomaat, ui, water, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemarineerde paprikasalade met pecorino

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, pecorino, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, tijm, water, waterkers en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / hoofdgerecht uit De man die alles at:

Elzasser zuurkool met vlees

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, jeneverbessen, kippenbouillon, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, riesling, sylvaner, tijm, ui, water, zuurkool en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
groente en vlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Vleesbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, runderschenkel, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Hele gepocheerde zalm - whole poached salmon

Ingrediënten:
citroensap, court-bouillon, laurierblad, mayonaise, mosterd, peterselie, prei, spaanse peper, verse dille, verse tijm, water, wortel, zalm en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Tarbot met kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, rozemarijn, salie, tarbotfilet, tijm, visfilet, water en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Lamsbouillon

Ingrediënten:
kalfspoot, knoflook, koolzaadolie, lamsbotten, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Kalfsfond

Ingrediënten:
kalfspoot, kalfsbotten, knoflook, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijstkoekjes

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, gemalen kaas, peper, peterselie, rijst, rozemarijn, tijm, vetstof, water en zout

Soort:
garnituur / pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Haal meer recepten op...