170 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroenblaadjescitroensapgroentebouillonkipfiletkippenbouillonknoflookkorianderkurkumalaoslimoenlimoensapolieolijfoliepalmsuikerrode chilipepersjalotsojasaussuikeruivissauswaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / hoofdgerecht uit Mas is meer:

Kokosflan

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, druivenpitolie, eiwit, gelatine, gember, iota, kokosmelk, limoenrasp, limoensap, mangokrokant, suikerwater, thaise basilicum en xantana

Keuken:
Aziatisch / Belgisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Rijstsorbet

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, glucosestroop, javaanse suiker, kaneelstokje, kokosmelk, pandanblad, pisang ambon, rijst en zout

Soort:
vegan / ijs
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Groene curry

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gember, haricots verts, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, rode spaanse peper, sesamolie en sojasaus

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroosterde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kip, knoflook, kokosmelk, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Marinade voor geitenrug

Ingrediënten:
chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kokosmelk, palmsuiker, sesamzaad en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Mie met varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, bantoe-citroenbladeren, broccoli, citroengras, knoflook, kokosmelk, lente-ui, lichte sojasaus, mie, rijstwijn, rode paprika, rode spaanse peper, tomatenpuree, varkensfilet en gember

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / nagerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Thaise kokosgelei

Ingrediënten:
agar-agar, djeroek poeroetblaadjes, fijne suiker, gekarameliseerde pinda, gemberwortel, kokosmelk, melk, rode chilipeper en sereh

Keuken:
Thais
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Koolstoofpot

Ingrediënten:
citroenblad, citroengras, geelwortelpoeder, gemberwortel, kemirinoten, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, laoswortel, rode chilipepers, sjalot, spitskool en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kokosmelk, komijnzaadjes, korianderzaadjes, laos, palmsuiker, rode pepers, runderstoofvlees, steranijs, knoflook, uien en zonnebloemolie

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Courgette-kokossoep

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroengras, courgette, gemberpoeder, gemalen komijnzaad, groentebouillon, knoflookteen, kokosmelk en ui

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Aziatische zeebaars

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, gember, groene asperge, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoen, paksoi, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, sugarsnaps, vissaus en zeebaars

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Thaise rode curry met garnalen

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, garnaal, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, kroepoek, limoen, rode paprika, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, sugarsnaps, tijgergarnalen, tomatenpuree en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pindadip

Ingrediënten:
citroengras, gember, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, pinda's, rode chilipeper, room, sjalot, visssaus en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Thaise kip-panangcurry

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, jasmijnrijst, kaffirblad, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, lente-ui, panang pasta, peper, rode currypasta, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht uit Baru Belanda:

Kleefrijstrolletjes

Ingrediënten:
arboriorijst, bananenblad, bumbu voor ayam tuturuga, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kleefrijst, kokosmelk, pandanblad, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Haal meer recepten op...