131 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbasilicumbotercitroensapeieidooierkaaskervelknoflookkruidennootmuskaatolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieroomsjalotslagroomsuikeruivolle melkwaterzoutzure roomzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Kruiden-kaassoufflé

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, boragie, boter, emmentaler, knoflook, melk, nootmuskaat, oregano, paneermeel, peterselie, pimpernel, room, salie en witte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Baccalàravioli met rozijnen

Ingrediënten:
baccala, bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, melk, olijfolie, ricotta, rozijnen en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Miniblini's

Ingrediënten:
bakpoeder, bieslook, bloem, boter, eieren, gerookte schelvis, gerookte zalm, melk, peper, room, roze bessen en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruidenspätzle

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, dragon, ei, kervel, melk, olijfolie, pasta, peterselie en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Oostenrijks / Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten met z'n allen:

Fishchowder

Ingrediënten:
bieslook, bruin brood, champignons, fruits de mer, bloem, boter, halfvolle melk, kabeljauw, kervel, prei, room, bleekselderij, verse tijmblaadjes, visbouillon, wortel en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Aardappelblini's

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, bloem, boter, ei, gedroogde gist, melk, peper, slagroom en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Crêpes met vijgen en feta

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eieren, feta, melk, olijfolie, peper, pesto, tapenade, vijgen en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Flensje met prei en geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, geitenkaas, honing, melk, olie en prei

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemakkelijke spätzlesoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spätzle

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, melk, olijfolie, pasta, peper, peterselie en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Oostenrijks / Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Plenty:

Halloweensoufflés

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilivlokken, eidooier, eiwit, geitenkaas, hazelnoten, majoraan, melk, olijfolie, pompoen, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kibbeling met ravigottesaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Eierragout met lamsham in brood

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bosui, boter, ei, gekookte lamsham, groentebouillon, kerriepoeder, melk, pastrami, pekelvlees, peper, peterselie, rond brood, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / avondmaal uit Tomaten:

Tomaten-kruidenrol

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, eieren, bloem, citroenrasp, parmezaanse kaas, gladde peterselie, kerstomaat, laurierblad, ricotta, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Kaasflan

Ingrediënten:
belegen kaas, bieslook, bloem, boter, eieren, gist, kipfilet, maïsbloem, melk, paprikapoeder, peper, peterselie, room en zout

Haal meer recepten op...