216 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbladpeterseliebloemkoolbotercitroencitroensapcourgetteeigroenteknoflookkruidenolijfoliepaprikapeperpreitijmtomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Ribolita

Ingrediënten:
tomaat in blik, peterselie, extra vergine olijfolie, gedroogde ham, gedroogde witte bonen, palmkool, rode ui, salieblaadjes, savooiekool, bleekselderij, knoflook, witbrood, wortels en 
zout en peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Ribolita recept - Food and Friends

Ingrediënten:
tomaat in blik, peterselie, extra vergine olijfolie, gedroogde ham, gedroogde witte bonen, palmkool, rode ui, salieblaadjes, savooiekool, bleekselderij, knoflook, witbrood, wortels en 
zout en peper

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Fattoush

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflookteen, komkommer, lente-ui, pita, radijs, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, za'atar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Dikke broodsoep - zuppa di pane

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cannellinibonen, knoflook, olijfolie, oud brood, peper, prosciutto, rauwe ham, savooiekool, snijbiet, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Milanese minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, courgette, doperwten, knoflook, langkorrelige rijst, lardo, olijfolie, parmezaanse kaas, bladpeterselie, salie, savooiekool, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding groente marineren

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, groente, korianderpoeder, laurierblad, olie, peterselie, tijm, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamscouscous op Algerijnse wijze - couscous au monton à l'algéroise

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, courgette, couscous, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, lamsgehakt, lamsschouder, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olie, pastinaak, peper, ras el hanout, savooiekool, ui, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / boter en olie
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Milanese minestrone - minestrone alla milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, savooiekool, tomaat, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse borlottibonen, verse salieblaadjes, vetspek, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Minestrone

Ingrediënten:
ansjovis, basmatirijst, bladpeterselie, bleekselderij, bloemkool, broccoli, ciderazijn, cornichons, dijonmosterd, doperwten, dragon, extra vierge-olijfolie, kappertjes, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, macaroni, munt, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, spinazie, tuinbonen en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / hoofdgerecht uit Veg!:

Gevulde koolbladeren

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, ei, gedroogde chilivlokken, knoflook, krenten, laurier, olijfolie, parelgort, peterselie, rijst, savooiekool, spelt, suiker, tijm, tomaten, ui, walnoten, wortel en zure room

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Milanese minestrone - minestrone alla milanese

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, borlottibonen, buikspek, courgette, doperwten, knoflook, kruimige aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, savooiekool, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, vet spek, wortel en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Gazpacho

Ingrediënten:
bleekselderij, broodkruim, extra vierge olijfolie, gerookte kip, groente, hollandse garnaal, kippenbouillon, knoflook, komkommer, peterselie, rode paprika, sherryazijn, tomaten en zoete ui

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, koolrabi, olijfolie, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

de echtgenoot verblinden

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, extra vergine olijfolie, groene spliterwten, groentebouillon, kerstomaat, olijfolie, raapstelen, rode chilipeper, bleekselderij, ui, water en zuurdesembrood

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Minestrone toscano - Groentesoep met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, groene kool, knoflook, korte pasta, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, palmkool, pecorino, rozemarijn, selderij, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Huwelijkssoep Met Wittebonenballen En Boerenkool

Ingrediënten:
aromapoeder, bleekselderij, bloem, boerenkool, cannellinibonen, citroen, edelgistvlokken, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, gedroogde tijm, groentebouillon, knoflook, korte pasta, olijfolie, peper, peterselie, sojasaus, ui, volkorenbrood, witte bonen, wortel en zout

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Kippenbouillon, groente & pesto

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, cheddar, ciderazijn, dragon, extra vierge olijfolie, kruiden, goudse kaas, kip, knoflook, meiraapje, mierikswortel, peterselie, seizoensgroenten, snijbiet, spinazie, venkel, voorjaarsgroenten, walnoten en wortel

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Stoofpot met linzen en krieltjes

Ingrediënten:
boerenkool, gehakt, tomaat, groene linzen, groentebouillonblokje, groentebouillonpoeder, komijnpoeder, krieltjes, olijfolie, peterselie, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, uien, wortel en 
zout en peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruiden-minestrone

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, basilicum, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, marjoraan, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, rozemarijn, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsoep - pancotto

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, ei, extra vergine olijfolie, groente, knoflook, laurierblad, oud brood, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta en bonensoep

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, bleekselderij, boerenkool, borlottibonen, cannellinibonen, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, kidneybonen, knoflook, knolraap, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pastinaak, peterselie, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, witte bonen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomaten-groentesaus

Ingrediënten:
artisjokhart, aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, extra vierge-olijfolie, gegrilde paprika, groenten, paddenstoel, paprika, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pompoen, tomaten uit blik, ui, venkel, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Haal meer recepten op...