366 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbotercitroencitroensapcourgetteeifruitgroenteknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepaprikapeperpreiselderijsuikertijmvleeswaterwortelzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenbouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bospaddenstoelen, graankorrels, hertenbotten, jeneverbes, knoflook, knolgroenten, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, spruitjes, tijm, tomaat, ui, water, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Couscous met spitskool en courgette

Ingrediënten:
couscous, gemberpoeder, kalfsstoofvlees, knolselderij, koriander, kurkumapoeder, lamsvlees, lichtgroene courgette, meiknol, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, roomboter, spitskool, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Malzbier-Kümmel-Sauce - Moutbier-karwijsaus

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bruine suiker, champignons, doorregen spek, geklaarde boter, gladde peterselie, groentefond, ijsklontjes, karwijzaad, knolselderij, laurier, mosterdzaad, moutbier, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensbotten, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Lamspens

Ingrediënten:
boter, knoflooktenen, knolselderij, lamspens, laurierblaadjes, peterselie, puy-linzen, sla, tijm, tomatenpuree, uien, worsten met organen en wortels

Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Basisjus

Ingrediënten:
broeipoot, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, paddestoelen, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijn, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Stoofpot van drie soorten bonen en linzen

Ingrediënten:
bouillontablet, garam masala, kidneybonen, knoflook, knolselderij, laurierblaadjes, linzen du puy, mungbonen, peterselie, plantaardige olie, rode ui, rode wijn, tomatenpuree, winterwortel, witte bonen, witte ui en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Recept uit Het grote vegetarische kookboek:

minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, elleboogmacaroni, groentebouillon, knolselderij, look, maaltijdsoep, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, sperziebonen, tomaten, tomatenpuree, ui, vegetarisch bakvet, witte bonen, wortel en zout

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft op z'n chicst

Ingrediënten:
bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, laurier, peterselie, selderijknol, tijm, ui, vleestomaat en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Linzenmaaltijd - linseneintopf

Ingrediënten:
aardappel, azijn, gerookte metworst, gerookt spek, knolselderij, lavas, linzen, prei, tomatenpuree, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / worst
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Brabantse hazenpeper

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, peterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, spekjes, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel en zilveruitjes

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Hongaarse kalfstongsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, bruine champignons, gekookte ham, gele paprika, gezouten kalfstong, jeneverbessen, kalfsjus, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, paprikapoeder edelsusz, peperkorrels, peterselie, rode paprika, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Hongaars
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Stoofschotel met varkenspoten

Ingrediënten:
bier, bloem, bouillon, knolselderij, olie, peper, prei, tomatenpuree, ui, varkenspoot, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Lamspootjes met linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonpoeder, knoflook, lamspoot, lamsschenkel, lamsschouder, olijfolie, peterselie, rode linzen, rode wijn, rozemarijn, selderijknol, tomaten uit blik, ui, winterpeen en witte wijn

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Maïssoep

Ingrediënten:
asperge, groente, ketjap benteng manis, kippenbouillon, kippenvlees, knoflook, knolselderij, maïskorrels, maïzena, peulvrucht, ui, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Minestrone

Ingrediënten:
bruine bonen, knoflook, parmezaanse kaas, peper, prei, rijst, savooiekool, knolselderij, tomatenpuree, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...