252 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: cayennepepercitroencitroensapgemalen komijnkaneelknoflookkomijnkruidenmuntolieolijfoliepaprikapeperspecerijentomaatuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Lunch / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Lamsrisolles met tzatziki

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lamsgehakt, munt, paprika, ui en zuurdesemboterhammen

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Derbali - Kruidige Noord-Afrikaanse stoofpot van pens

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gemalen kaneel, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, gezouten citroen, harissa, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kebab

Ingrediënten:
kalfsfricandeau, kalfslende, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

pittige vlees salade met fenegriek en hummus

Ingrediënten:
chilipeper, fenegriekzaad, haasbiefstuk, hummus, kirmizi biber, korianderzaad, nigellazaad, olijfolie, olijfolie extra vergine, platbrood, verse bladpeterselie, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gegrilde sardines

Ingrediënten:
bladpeterselie, chermoulakruidenmix, chilipeper, citroen, gemalen koriander, gember, harissa, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode puntpaprika, saffraandraadjes, sardines, tomaten en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Pittige tartaar-bulgurballetjes

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bulgur, chilivlokken, citroen, fenegriekpoeder, biefstuk, groene chilipeper, knoflook, korianderpoeder, little gem, paprikapoeder, pimentpoeder, rundvlees, tartaar, tomatenpuree, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gevulde eieren met verse kruiden

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, dijonmosterd, ei, kervel, koriander, mayonaise, munt, paprikapoeder en peterselie

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Bloemkool met romescosaus van de barbecue

Ingrediënten:
bloemkool, chilivlokken, gedroogde tijm, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, amandel, grof zeezout, knoflook, korianderzaad, olijfolie, bladpeterselie, rode paprika, rodewijnazijn, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Couscous au poisson - Tunesische couscous met vis

Ingrediënten:
aardappelen, bladpeterselie, bleekselderij, brasem, chilipeper, citroensap, courgette, heek, kabeljauw, kaneel, kefta de poisson au coriandre en citron confit, koriander, kruidnagel, olie, paprikapoeder, peper, pompoen, raapjes, saffraan, schelvis, tomaten, tomatenpuree, ui, visballetjes, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kabeljauw met charmoula

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kabeljauwfilet, knoflook, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatensap, vastkokende aardappel, venkelknol, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
tajine / vis
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Schoonmoeders gehaktballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, bulgur, gedroogde tijm, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, lamsgehakt, olijfolie, paprikapoeder, pistachenoten, rode chilipeper, ui, walnoten, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kamfounata - Marokkaanse ratatouille

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, knoflook, koriander, munt, olijfolie, paprika, peper, suiker, tomaten, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan / groente
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Bkoula à la Saida

Ingrediënten:
bladspinazie, boerenkool, citroen, gekonfijte citroen, knoflook, komijnpoeder, koriander, marokkaanse olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knoflook-pastasoep

Ingrediënten:
broodkruim, capellini, fideo, groentebouillon, knoflook, koriander, peterselie, gerookt paprikapoeder, welriekende ganzenvoet, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Biefstuk van de grill met groene salsa

Ingrediënten:
bladpeterselie, ciderazijn, courgette, groene chilipeper, knoflook, kogelbiefstuk, korianderblaadjes, kristalsuiker, moutazijn, olijfolie, pimentón, plantaardige olie en salsa verde

Soort:
vlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruide VIS uit de oven

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, zout, gehakt, gemalen komijn, gemalen koriander, koriander, marinade, olijfolie, paprika's, pepertjes, pijnboompitten, knoflook, uien, visfilet, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentevulling

Ingrediënten:
dille, gele ui, gemalen koriander, gladde peterselie, hete paprikapoeder, kaneel, munt, olijfolie, pijnappelpitten, rijst, runderbouillon, suiker, tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groentevulling
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Varkenskarbonade met zomerse succotash

Ingrediënten:
basilicum, diepvriesmaiskorrels, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, knoflook, koolzaadolie, koriander, limoensap, padrónpeper, peterselie, rode paprika, rode ui, snijbonen en varkenskabonades

Keuken:
Amerikaans
Soort:
sous-vide
Haal meer recepten op...