98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelarachideoliebloemkoolboerenkoolcitroengembergroentekikkererwtenknoflookkomkommerolieolijfoliepeperpeterselierode uisjalotsuikeruiwaterwitte koolwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer kari daging sapi

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, citroengras, citroensap, daoen salam, djahé, djinten, dunne kokosmelk, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, haricots verts, jonge wortel, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, runderpoulet, sambal oelek, savooiekool, sereh, sperziebonen, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Thaise rundvlees salade met pindadressing

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, kruiden, kerstomaat, komkommer, koriander, noedels, pinda’s, rode ui, versgemalen zwarte peper, vissaus en zeezout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Thaise rundvlees salade met pindadressing

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, kruiden, kerstomaat, komkommer, koriander, noedels, pinda’s, rode ui, versgemalen zwarte peper, vissaus en zeezout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade du shabbat - Salade van gekookte groenten

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, harissa, paprikapoeder, raapjes, selderij, vastkokende aardappels, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Fattoush

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflookteen, komkommer, lente-ui, pita, radijs, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, za'atar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Sesamkip met hummus en groene groenten

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, groene asperge, hummus, kerstomaat, kipfilet, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paarse broccoli en sesamzaad

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Birmese Kipsalade

Ingrediënten:
zout, groene chilipeper, kip, kokosbloesemsuiker, limoenen, peper en zout, pinda’s, vruchtensap, sjalot, sjalotten, tomaten, verse koriander, verse muntblaadjes, vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Birmese Kipsalade

Ingrediënten:
zout, groene chilipeper, kip, kokosbloesemsuiker, limoenen, peper en zout, pinda’s, vruchtensap, sjalot, sjalotten, tomaten, verse koriander, verse muntblaadjes, vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Oriëntaalse Kippensoep

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Salade met boerenkool & Bulgur

Ingrediënten:
boerenkool, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, geitenkaas, gember, amandel, granaatappel, ingemaakte citroenen, water, olijfolie, verse koriander en zeezout

Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Gemarineerde horsmakreel

Ingrediënten:
aalbes, bloemkool, citroen, citroenrasp, citroensap, druivenpitolie, espelettepeper, fijn zout, gekonfijte citroen, horsmakreelfilet, kafferlimoenrasp, komkommer, koriander, olijfolie, suiker en witte wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Kikkererwtencurry en prei, rapen en boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, citroensap, gedroogde kikkererwten, gember, groentebouillon, jasmijnrijst, kaneelpoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koolraap, koriander, koriandergroen, kurkumapoeder, mosterdpoeder, olie, prei, rode chilipeper, tomatenpuree en yoghurttopping

Keuken:
Orientaals
Soort:
curry
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wilde eend met pruimensaus en rodekool

Ingrediënten:
appel, boter, bruine suiker, citroensap, eendenborstfilet, gedroogde pruimen, gemalen steranijs, karwijzaad, ketjap, kippenbouillon, koriander, peper, pruimen, rodekool, rode wijn, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 3

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, olie, omelet, pindakaas, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 1

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, kokos, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pinda, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, tahoe, taugé, tempeh, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / soja
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Jamie's gado gado

Ingrediënten:
chinese kool, ei, komkommer, kroepoek, limoenen, nieuwe aardappeltjes, palmsuiker, pindakaas, radijsjes, tomaat, rode peper, rode spaanse pepers, vruchtensap, sesamolie, sojasaus, tamarindepasta, taugé, knoflook, tofu, verse koriander en vissaus

Haal meer recepten op...