131 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloemboterbouilloncourgettegehaktkaasknoflooknootmuskaatolijfolieoreganopeperpeterselierisottorijstsjalottomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Rigatoni met majoraan

Ingrediënten:
groentebouillon, italiaanse saucijsen, majoraan, olijfolie, parmezaanse kaas, rigatoni, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Lasagne alla montali

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, cherrytomaten, durum tarwemeel, ei, emmentaler, extra vergine olijfolie, grano duro meel, groentebouillon, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, pesto, pijnboompitjes, room, rucola en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Anna's kikkererwtensoep met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, buisjespasta, chili-olie, ditalini, dubbelkoolzure soda, extra vierge-olijfolie, gedroogde kikkererwten, knoflook, parmezaanse kaas, plantaardige bouillon, rozemarijn, tomaat, vleesbouillon, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Rundvlees en bonen met pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, bouillon, knoflook, macaroni, olie, parmezaanse kaas, rode wijn, rundergehakt, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

Basisrecept risotto bereiden

Ingrediënten:
boter, bouillon, groente, kaas, knoflook, olijfolie, risottorijst, ui, vlees, wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, citroen, boter, parmezaanse kaas, gladde peterselie, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, passata, tomaat, risottorijst, sjalot, bleekselderij, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
risotto
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Recept uit Lekker vegetarisch:

polentarepen met paddenstoelen

Ingrediënten:
artisjokharten, balsamicoazijn, champignons, kruiden, kaas, groentebouillon, kappertjes, kerstomaat, kruidenboter, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, knoflook en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Vrolijk rommelige ministrone

Ingrediënten:
borlottibonen, ciabatta, diepvriesspinazie, doperwten, extra vierge olijfolie, flespompoen, groentebouillonblokje, knolselderij, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, tomatenblokjes, tuinbonen, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Gevulde paprika's met gemakkelijke risotto

Ingrediënten:
boter, citroen, groentebouillonblokje, olijfolie, paprika's, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, rodewijnazijn, tomaat, tomatenketchup, ui, varkensvlees en zoet gerookt paprikapoeder

Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Minestrone

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, buffalo's, courgette, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, meelwormen, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, snijbiet, sperziebonen, spinazie, tomaat in blik, ui, witte bonen, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / insecten
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Chili con carne voor de grote honger

Ingrediënten:
bieflappen, bloem, boter, bouillon, bouillontablet, bruine bonen, cayennepeper, champignons, chorizoworst, crème fraîche, djinten, doperwtjes, kaas, groene paprika, groenten, half-om-halfgehakt, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, oregano, paprikapoeder, rijst, rode paprika, rundergehakt, sla, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, tomatensaus, tortillachips, uien, vlees, water, witte bonen, wodka en zout

Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, bouillontablet, bulgur, cayennepeper, diepvriesspinazie, eieren, gehakt, gekookte achterham, grove mosterd, lasagnebladen, laurierblaadje, maïzena, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, gezeefde tomaten, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, rundergehakt, wijn, spekjes, spinazie, knoflook, tomatenpuree, ui, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tagliatelle met bolognesesaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, bouillon, knoflook, mager rookspek, margarine, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tagliatelle, tijmblaadjes, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Risotto

Ingrediënten:
basilicum, bouillon, kaas, knoflook, olie, peper, rondkorrelige rijst, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
rijst
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Franse groentesoep

Ingrediënten:
bloemige aardappels, groentebouillontablet, melk, olijfolie extra vergine, parmigiano reggiano, pruimtomaten, uien, oregano, versgemalen zwarte peper, winterpeen en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Courgettesoep met aneletti

Ingrediënten:
anelletti, bouillontablet, courgette, gedroogde tijm, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Gevulde olijven - olive all´ascolana

Ingrediënten:
bloem, bouillon, broodkruim, ei, frituurolie, grote groene olijven, kaneel, kippenlever, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rundvlees, spek, tomatenpuree, varkensvlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Siciliaanse pastei - il timballo del gattopardo

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Aubergine Yoghurtmoussaka

Ingrediënten:
aardappelen, aubergines, feta, gedroogde oregano, griekse yoghurt, groentebouillonblokje, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, scharrelei, knoflook, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, tomatensaus, basilicum, versgemalen zwarte peper, yoghurtsaus en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep, Italiaanse stijl

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tomaten uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Italiaanse linzensoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatengratin

Ingrediënten:
boter, broodkruim, groentebouillon, kaas, olijfolie, room, tomaat en kruiden

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...