113 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeidooiergroenteknoflookkruidenlauriermelkolieolijfoliepeperpeterseliespecerijensuikertijmuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Spruitjesgratin met fenegriekkaas

Ingrediënten:
boter, ei, fenegriekkaas, groente, peper, slagroom, spruiten, tijm, volle melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Kibbesoep

Ingrediënten:
biologische kip, bladpeterselie, chilipoeder, ei, foelie, gedroogde peterselie, gemberpoeder, karwij, kerriepoeder, kippenbout, kippenhartje, kippenlever, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, laurier, matsemeel, matses, olie, pastinaak, peper, prei, rijst, selderijknol, ui, winterwortelen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rauwe groenten - crudités

Ingrediënten:
azijn, dijonmosterd, ei, groenten, komkommer, mayonaise, olijfolie, radijs, rode biet, selderij, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Hartige mosseltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, donker bier, eieren, gemalen kaas, gist, maïsbloem, melk, mosselen, nootmuskaat, peper, prei, room, selder en zout

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd uit Koken voor twee:

Bouillon Alberto

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, ei, knolselderij, melk, nootmuskaat, peper, prei, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kiem-lo voor 10-12 personen

Ingrediënten:
citroensap, doperwten, ei, garnalen, gemberwortel, ketjap, knoflook, koeping tikoes, kool, laksa, olie, omelet, peper, prei, schouderkarbonade, sedep malem, selderij, soepkip, taotjo, taugé, varkensgehakt, ve-tsin, witte krab uit blik en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Olipodrigo

Ingrediënten:
aardappel, bloem, chipolataworstjes, eidooier, eringi, groene asperge, half-om-halfgehakt, hartzwezerik, jeneverbes, kalfsjus, kalfswang, kaneelstokje, knolselderij, kwartel, lamsschenkel, laurierblad, meiknol, paneermeel, peper, pistaches, prei, rode ui, rundermerg, steranijs, ui, varkenspoot, water, witte peperkorrels, zilverui en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Koude gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, karwijzaad, knoflook, komkommer, kookvocht van kool, koolbladeren, kummel, mager gerookt spek, olie, peper, peterselie, reuzel, rijst, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomaat, ui, verse worst, vinaigrettesaus, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevuld speenvarken

Ingrediënten:
dadels, ei, garum, gedroogde bloembollen, honing, houtsnip, kaasjeskruid, kip, koriander, lijster, lucaanse worstjes, olie, ontbeend speenvarken, passum, peper, peperkorrels, pijnboompitten, prei, rode biet, selderij, slakken, spruitjes, varkenworstjes en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Lamsrug met kruidenkorst en Foyotsaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, dijonmosterd, eidooier, foyotsaus, knoflook, lamsbot, lamsrug, olie, peper, prei, rode wijn, rozemarijn, selderij, tijm, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, vers witbroodkruim, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Karper volgens grootmoeders recept

Ingrediënten:
eidooier, karper, kruidnagel, laurier, mayonaise, paprikapoeder, peper, peperkorrels, peterseliewortel, pimentbolletjes, prei, selderijknol, ui, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Velouté met mosselen

Ingrediënten:
eierdooier, kervel, knolselderij, laurier, mosselen, peper, peterselie, preien, room, saffraanpoeder, tijm, uien, vetstof, visbouillon, witte wijn en wortelen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Boekweitkoekjes

Ingrediënten:
eieren, gemalen kaas, groentebouillon, honing, kasha, knolselderij, komijnzaadjes, olijfolie, peper, prei, sojasaus, tarwemeel, zonnebloempitten en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Waterzooi van riviervis

Ingrediënten:
eierdooiers, karperfilet, knolselderij, peper, peterselie, preiwit, rivierpaling, room, tijm, vetstof, visfumet, wortelen en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...