254 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroencitroensapeigembergemberpoederhoningkippenbouillonknoflookkorianderkruidnagellauriermelknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeterseliespecerijensuikertomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Kürbisravioli mit Amarettibrösel / Pompoenravioli met amarettikruim

Ingrediënten:
amaretti, bloemige aardappelen, bloem type 405, boter, cantucci, gedroogde chilipeper, gevogeltefond, groentefond, kaneelstokje, kruidnagel, mostarda di frutta, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfoliebrood, parmezaanse kaas, peper, sinaasappelrasp, siroop van mostarda di fruta en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Niertjes met morieljes en kaneelyoghurt

Ingrediënten:
boter, farika, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, lamsnier, lichte kippenbouillon, morieljes, olijfolie, peper, pimentbessen, verse bladpeterselie, verse dragon en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Kippenlevertjes met druiven op geroosterd brood

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blauwe druiven, boter, chilivlokken, druivensaus, gemalen komijn, kaneelstokje, kippenlever, korintische wijnazijn, kristalsuiker, laurierblad, olijfolie, pekmez, peterselie, ui, witte wijnazijn, zout, peper en zout, zuurkruid en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Pilav met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
artisjok, basmatirijst, bosui, boter, doperwten, griekse yoghurt, groene asperge, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, peper, pimentbessen, tuinbonen, uien, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gepocheerde kip met freekeh en specerijen

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, kaneelstokje, kippenbouillon, olijfolie, pimentbessen, scharrelkip, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Fazant met saus van wilde vierbessen

Ingrediënten:
boter, fazant, foelie, geleisuiker, grove mosterd, jeneverbes, kaneelstokje, kruidnagel, olie, peper, rode wijn, ui, vlierbessen, wortel, wortelpeterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met ui, knoflook en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boerenkip, boter, citroensap, gemalen kardemom, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, peper, saffraanpoeder, ui, verse bladpeterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Fazant met gekruide zuurkool en kweepeer

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazant, ganzenvet, gevogeltebouillon, jeneverbes, jonagold appel, kaneelstokje, karwijzaad, kristalsuiker, kruidnagel, kweepeer, laurierblad, peper, ui, witte wijn, zout, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en knol- en bleekselderij

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, kaneelstokje, knolselderij, koriander, lamsschouder, melk, olijfolie, peper, runderbouillon, slagroom, spaanse peper, steranijs en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gans met meikersengelei

Ingrediënten:
boter, donker bier, foelie, ganzenvlees, geleisuiker, grove mosterd, jeneverbes, kaneelstokje, kersen, kruidnagel, meikersen, olie, peper, peterselie, pimentkorrels, rode wijn, ui, winterwortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gepocheerde kip met zout gekruide freekeh

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, freekeh, gemalen koriander, gemalen piment, amandel, kaneelstokje, kip, laurier, olijfolie, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Gnocchi met gestoofde ossenstaart

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gedroogde rode spaanse peper, gnocchi, jeneverbes, kaneelstokje, olijfolie, oregano, ossenstaart, parmezaanse kaas, prei, salie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, venkelzaad, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Heerlijke pasta met langzaam gebraden eend

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, occhi di lupo, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode ui, rode wijn, rode-wijnazijn, rozemarijn, rozijnen, sinaasappel, tamme eend, tomaat in blik, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Paddestoelen, knoflook en sjalotten met ricotta

Ingrediënten:
boter, buna-shimejipaddestoelen, chilivlokken, citroen, dragon, groentebouillon, kaneelstokje, kastanjechampignons, knoflook, minisjalotjes, munt, olijfolie, pernod, peterselie, portobellopaddestoelen, ricotta, tijm, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en polenta

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kaas, kaneelstokje, kippenbouillonblokje, komijn, lamsschouder, melk, olijfolie, peperkorrels, polenta, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kippastilla

Ingrediënten:
cognac, filodeeg, gedroogde chipotlepeper, gedroogde rode chilipeper, gerookte-paprikapoeder, ghee, grof zeezout, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, krenten, olijfolie, pijnboompitjes, poedersuiker, pure chocolade, romatomaat, roze peperkorrels, sjalotten, slagroom, spinazie, ui, urfapeper, valdespino sherryazijn, witte wijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...